În ziua de 6 iulie, polițiștii din 3 localități s-au mobilizat pentru a găsi o tânără de 20 de ani și două copile de 11 și 13 ani. Tatăl tinerei de 20 de ani a sesizat polițiștii de la Secția Rurală Ion Creangă despre faptul că fiica lui  a fost urcată cu forța într-o mașină de către fostul ei concubin. De fapt, fata era cu mama ei pe stradă, lângă ele a oprit o mașină, iar tânăra s-a urcat de bunăvoie în autoturism și a plecat spre Roman.

Ca reacție imediată, au fost mobilizate mai multe forțe în vederea depistării autoturismului în cauză cât și a celor trei persoane”, a precizat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În baza activităților investigative realizate în cauză și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Târgu Frumos, tânăra de 20 de ani, a fost identificată la locuința concubinului, un tânăr de 23 de ani, din localitatea Lungani, județul Iași. Din discuțiile purtate cu aceasta a rezultat faptul că nu a fost victima vreunei infracțiuni, aceasta dorind să locuiască în continuare la domiciliul concubinului. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman”.

La rândul lor, polițiștii din Roznov au fost sesizați că Rebeca Florena Rotărescu, de 13 ani, a plecat de acasă din ziua de 5 iulie. Este aceeași fată care a fugit de acasă pe 12 iunie, iar două zile mai târziu a fost găsită de polițiști la locuința prietenului ei din Mărășești, județul Vrancea. Atunci, tânărul de 18 ani a fost reținut pentru act sexual cu un minor. ACum, Rebeca a fost găsită în casa unui amic, în vârstă de 14 ani, din Poloboc, comuna Rediu.

În locuința respectivă se mai afla o minoră de 16 ani și tatăl minorului de 14 ani, care se afla în stare avansată de ebrietate. Cei trei minori au fost conduși la sediul poliției iar în urma audierilor s-a stabilit faptul că minora de 13 ani nu a fost victima vreunei infracțiuni, aceasta din urmă fiind încredințată mamei sale, care și-a luat angajamentul ca pe viitor să se îngrijească de creșterea și dezvoltarea fizică și morală a minorei, fără a-i pune în pericol viața sau integritatea corporală”, a precizat agentul Dimitrie Mocanu.

A treia persoană care a fost găsită de polițiști este Cătălina Ilinca Dima, de 11 ani, din Roman, care a plecat de acasă în ziua de 5 iulie și a fost recuperată ieri de pe o stradă din centrul orașului. Copila fuge frecvent de acasă și, de obicei se întoarce a doua zi. De data aceasta au găsit-o polițiștii înainte ca ea să se ducă spre casă. Să vedem data viitoare….

C.M.