Un localnic, de 32 de ani, din comuna Moldoveni, a fost descoperit, mort, pe un drum comunal, în dimineața de 2 iunie. În jurul orei 4, descoperirea a fost sesizată, la 112, polițiștilor de la Secția Rurală Români. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că bărbatul avea răni provocate în urma unui accident rutier și au pornit cercetările. Cazul a fost preluat, ulterior, de polițiștii rutieri de la Poliția municipiului Roman care, în aceeași zi, la orele amiezii, l-au depistat pe șoferul care ar fi vinovat.

„Colegii de la Secția de Poliție Rurală Români i-au sesizat pe polițiștii rutieri de la Poliția municipiului Roman și care, în urma cercetărilor, în ziua de 2 iunie 2019, l-au identificat și depistat, în județul Bacău, pe un bărbat de 43 de ani, din Moldoveni. S-a stabilit că acesta, în timp ce se afla la volan, ar fi surprins și accidentat pe un bărbat de 32 de ani, din comuna Moldoveni, care s-ar fi aflat pe partea carosabilă a DC 179 din localitatea Hociungi. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Bărbatul a fost reținut și urmează să fie prezentat Parchetului Roman pentru luarea unei măsuri preventive. El este cercetat pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. (C.I.)