Căutat pentru furt de combustibil din autoturisme de autoritățile judiciare din Germania, un tânăr de 27 de ani, din Roznov, a fost prins de polițiști în municipiul Piatra-Neamț, ieri, 2 iunie. „Din cercetări a reieșit că în perioada 2 august – 13 decembrie 2018, împreună cu o altă persoană, ar fi sustras de pe raza mai multor localităţi din Germania, 8.248 de litri de motorină din rezervoarele autoturismelor parcate”, potrivit IPJ Neamț.

Daniel Beniamin Stănilă are un mandat de arestare europeană emis pe numele lui de Tribunalul districtual Regensburg încă din 13 februarie 2020 și care a fost confirmat de Curtea de Apel Bacău încă din vara anului 2020. Întrucât la acea vreme era judecat pentru conducere fără permis de Judecătoria Drăgănești (Maramureș), nu a putut fi arestat și predat anchetatorilor din Germania. „(…) admite cererea autorităţile judiciare germane, respectiv de către Tribunalul districtual Regensburg, pentru executarea mandatului european de arestare emis la data de 13.02.2020 , cu nr. de referinţă III Gs 428/20, privind persoana solicitată STĂNILĂ DANIEL-BENIAMIN. Dispune predarea persoanei solicitate autorităţilor judiciare din Germania sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România. În baza art. 114 alin.1 cu ref. la art. 58 alin.1 din Legea nr. 302/2004 republicată , dispune amânarea predării persoanei solicitate către autorităţile judiciare din Germania până soluționarea definitivă a cauzei nr. 278/224/2020 aflată pe rolul Judecătoriei Dragomirești , iar în caz de condamnare cu executarea în regim de detenţie a pedepsei, la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen”, se precizează în soluția pe scurt a Curții de Apel Bacău, publicată în portal. La finele lunii martie 2021, Judecătoria Drăgănești l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, sentință care nu a fost atacată.

C.I.

Articolul precedentAcuzații de corupție la Serviciul Rutier Botoșani: 11 polițiști reținuți și 6 plasați sub control judiciar
Articolul următorPiatra-Neamț 2021: Cel mai amplu program de asfaltare și modernizare a străzilor