infractor incatusatUn tânăr de 18 ani din Gherăeşti a ajuns la arest, în ziua de 17 februarie, după ce-a furat un cal. El era deja plasat sub control judiciar pentru alte două furturi comise în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2016 (un monitor de calculator dintr-o locuinţă) şi în luna noiembrie a anului trecut, când l-a tentat o staţie de emisie-recepţie dintr-un autoturism.

Cum condiţiile controlului judiciar sunt foarte stricte şi nu se glumeşte cu respectarea lor, faptul că tânărul a mai comis un furt i-a determinat pe magistraţi să înlocuiască măsura controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile. Aşadat, poliţiştii l-au căutat, l-au găsit şi l-au „cazat” în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț.

Ceva mai norocos, un alt tânăr de 17 ani din Piatra-Neamţ, este cercetat în stare de libertate, tot pentru furt.

„În ziua de 17.02.2016, în jurul orei 18.50, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Piatra Neamţ au identificat un tânăr de 17 ani care a fost reținut de personalul unei stații peco din municipiu”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Acesta este bănuit că în dimineața aceleiași zile ar fi sustras mai multe produse cosmetice din magazinul stației, creând un prejudiciu de 295,02 lei. În urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, angajații stației peco l-au recunoscut în momentul când acesta s-a întors în jurul orei 18 și au sesizat Poliția Piata-Neamţ”.

Cristina MIRCEA