0:00

Un tânăr din Valea Ursului, în vârstă de 20 de ani, a primit o amendă de 3000 de lei, maximum prevăzut de lege, pentru că a abandonat un cățel într-un sac de rafie pe un drum județean din Oniceni.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați despre acest lucru având la dispoziție și filmarea cu momentul în care tânărul scoate din portbagaj sacul în care se afla puiul de câine și-l abandonează pe marginea drumului.

Tânărul, care este deținător de animale și-a motivat fapta cu imposibilitatea unchiului său, stăpânul acelui cățel, de a-l îngriji.

„Din păcate, ne confruntăm frecvent cu situații în care observăm că grija față de animale rămâne o preocupare secundară pentru mulți cetățeni. Odată cu evoluția societății moderne au apărut schimbări și în domeniul protecției animalelor, însă nu toți se conformează.

Un simplu act precum sterilizarea atunci când nu mai dorești ca animalele să se reproducă pentru că nu îți permiți să le mai îngrijești, poate elimina atât problema unor suflete chinuite și abandonate cât și problemele morale ale proprietarului. Oricât de cruzi ar fi unii dintre semenii noștri, noi vrem sa credem că undeva există o conștiință care ar putea să o salveze prin a face ceea ce trebuie în locul unor fapte reprobabile. Apreciez faptul că beneficiile în a face lucrurile așa cum trebuie sunt cu mult mai mari decât costurile pe care le-ar implica o sterilizare  sau interesul de a găsi persoane care să adopte un animal”, a precizat inspector de poliție Irimia Mădălina Gerlinde, medic veterinar în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor prevede faptul că abandonul și sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime fata de animale și se sancționează cu amendă de la 1000 la 3000 lei.

Angela Croitoru

Video: IPJ Neamț

Articolul precedentPuntea care leagă Humuleştiul de Târgu Neamţ distrusă de foc
Articolul următorEugen Țapu-Nazare (PNL): ”Gaze românești pentru România, prin legea offshore!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.