0:00

Două fete, în vârstă de 17 ani, din comunele Moldoveni și Bahna, au trecut printr-un incident traumatizant miercuri, 7 septembrie, în timp ce se întorceau de la liceu către casă. Acestea au fost amenințate cu bătaia de un băiat de 13 ani și o fată de vârsta lor, dacă nu le vor da banii și alte bunuri pe care le aveau. În cele din urmă, cei doi adolescenți tâlhari au plecat cu suma de 50 de lei, după ce au încercat, fără să reușească, să-i ia ghiozdanul celeilalte fete. Abia două zile mai târziu, speriate de gândul că cei doi ar putea să le aștepte pe drum, fetele și-au făcut curaj și i-au povestit unui profesor de la școală ce au pățit. Acesta a sunat la poliție.

Tâlhărie între adolescenți pe drumul de la liceu către casă la Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În baza probatoriului administrat, la data de 9 septembrie a.c., polițiștii au reținut pentru 24 de ore, minora de 17 ani, fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată și participație improprie la infracțiunea de tentativă de tâlhărie calificată. La data de 10 septembrie a.c., aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus arestarea la domiciliu a acesteia pentru 30 de zile”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Din practica judiciară a rezultat faptul că cele mai multe tâlhării au loc la adăpostul nopții, în locuri publice mai puțin circulate sau la intrarea în scara blocurilor. Pentru protecția cetățenilor în vederea prevenirii infracțiunilor de tâlhărie, polițiștii vă fac câteva recomandări:

“În locurile publice:

– Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate (câmpuri, parcuri, şantiere, etc.).

– Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate, ori în care se află unităţi de alimentație publică cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, baruri), sau dacă nu aveți altă soluție, este bine ca în astfel de cazuri să fiţi însoţiţi.

– Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ (sau mai mulţi), deplasaţi-vă spre zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) și adresaţi-vă primului poliţist sau apelați 112.

– Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări etc.).

– Nu consumaţi alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali şi nu vă lăudaţi faţă de aceştia cu valorile pe care le aveți.

– Nu vă lăsaţi atraşi în locuri retrase de indivizi care oferă spre vânzare diverse produse tentante.

– De asemenea, atunci când vorbiţi la telefonul mobil, dacă nu sunteţi atenţi puteţi deveni foarte uşor victimele infractorilor.

– Evitaţi transportarea unor sume mari de bani, dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!!”. (Angela Croitoru)

Articolul precedentAccident mortal în Gherăești
Articolul următorCOD GALBEN Instabilitate atmosferică accentuată în Regiunea Nord-Est
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.