Un bărbat, de 47 de ani, din Roman, a fost arestat, ieri după-amiază, după ce a lovit pe un bătrân de 71 de ani și i-a furat 400 de lei. Tâlhăria s-a petrecut în ziua de 15 iulie și imediat după ce a fost atacat în plină stradă, bătrânul a sunat la 112. Le-a spus polițiștilor că probabil individul l-a urmărit încă de când a ieșit dintr-o firmă și a observat că are bani. L-a trântit la pământ dintr-un pumn și i-a smuls banii.

Polițiștii romașcani au reușit să-l identifice și să-l prindă în timp scurt pe agresor și ieri l-au prezentat la instanță cu propunere de arestare preventivă. Ioan Blăjuț a primit mandat pe 30 de zile și până acum n-a contestat arestarea. În schimb, s-a plâns judecătorilor romașcani că a fost tratat abuziv de polițiști, cum de regulă face când este prins cu o nouă faptă, el având mai multe condamnări pentru furturi și tâlhării. Instanța a dispus arestarea inculpatului și a sesizat Parchetul Roman pentru cercetări: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 2181/P/2020 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 teza a II-a Cod de procedură penală şi art. 225, 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Blăjuţ Ioan, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, prev. de art. 233 C. pen., asupra persoanei vătămate G.S., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16 iulie 2020 şi până la data de 14 august 2020. (…) sesizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1, 2 C.p., ce ar fi fost comisă de către organele de poliţie asupra inculpatului Blăjuţ Ioan, sens în care prezenta încheiere împreună cu o copie a declaraţiei inculpatului vor fi transmise unităţii de parchet”, se arată în decizia instanței.

Tot ieri, polițiștii din Piatra-Neamț au identificat și reținut pe un tânăr de 19 ani care era căutat pentru o tâlhărie comisă în seara de 29 iunie. Astăzi, 17 iulie, urmează să fie dus la instanță cu propunere de arestare preventivă . Din cercetări reiese că suspectul a atact cu spray lacrimogen pe trei tineri din Iași care voiau să-i vândă un telefon mobil. După atac, a fugit cu tot cu telefon: „În fapt, tânărul în cauză ar fi stabilit locul de întâlnire pe o stradă din Piatra Neamț unde s-ar fi întâlnit cu o persoană necunoscută care ieșise dintr-o scară de bloc. Aceasta din urmă ar fi verificat telefonul și s-ar fi reîntors în scară pentru a aduce suma de bani stabilită, moment în care i-ar fi dat cu spray lacrimogen în zona feței, sustrăgându-i telefonul mobil, după care a părăsit locul faptei”, a declarat Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentUn pacient a sărit pe geam, la Spitalul Județean Neamț
Articolul următorAdolescent acuzat de trafic de minori prin metoda „loverboy”