pietricica turism

O echipă, formată din polițiști de la IPJ Neamț și din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională-IGPR, l-au preluat de la Londra pe un tânăr de 21de ani, din Pipirig. El fusese condamnat de Judecătoria Bicaz la 2 ani și 6 luni de închisoare, pentru tâlhărie calificată.

”Bărbatul a fost depistat în Marea Britanie în data de 22.10.2017, fiind cercetat pentru fapte comise pe teritoriul acestui stat”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”După informarea autorităților române, o echipă de polițiști a preluat bărbatul în data de 13.12.2017 din Londra și l-au predat unei escorte din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru executarea pedepsei”

Polițiștii au cooperat prin Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Inspectoratul General al Poliţiei Române. Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). (C.M.)