Tabără mobilă pentru posibili refugiați în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cazul în care județul Neamț va trebui să primească refugiați din Est, există varianta amplasării unei tabere mobile care cuprinde 3 containere cu 10 corturi și o capacitate de 201 persoane.

Deși nu s-a primit nici o dispoziție oficială, potrivit prefectului de Neamț, Adrian Niță, în acest moment tabăra mobilă a ISU Neamț ar fi singura facilitate ce ar putea fi pusă la dispoziție. Ultimul exercițiu când a fost folosită această tabără mobilă și care a vizat derularea unui scenariu cu plan roșu de intervenție, pentru vremuri de pace, a fost executat la Mănăstirea Secu, în 19 septembrie 2019.  „La nivelul instituției noastre nu s-a primit nici un ordin de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență. ISU Neamț are în dotare o tabără mobilă pentru persoane sinistrate sau evacuate, în sistem containerizat și o bucătărie rulantă auto achiziționată prin intermediul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare. Echipamentele au fost  achiziționate cu scopul de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență”, a declarat lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Tabără mobilă pentru posibili refugiați în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAceastă tabără are o capacitate de 201 persoane și este alcătuită din 3 containere identice și o bucătărie rulantă auto care poate fi utilizată. Se poate asigura și hrana pentru cei cazați în campus.

Condițiile de cazare disponibile în cele trei containere sunt:

  • 10 corturi destinate cazării persoanelor (suprafață de 25 mp),
  • un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafață de 96 mp,
  • 10 sisteme de climatizare,
  • un sistem de iluminat,
  • 67 paturi pliante,
  • 67 saci de dormit,
  • 10 seturi de mese cu bănci.

Rămâne de văzut ce destinație va primi această facilitate și dacă va fi pusă integral la dispoziția refugiaților, atunci când se va impune. „Tabăra are mobilitate mare, care pot asigura cazarea a 201 persoane afectate de diferite situații de urgență. Dar asigură și cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, plus facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni”, precizează ofițerul de presă al ISU Neamț.

Cristina Iordache

Articolul precedentAccident la Târgu Neamț. Adolescent rănit pe trecerea de pietoni
Articolul următorBărbat reținut pentru că a amenințat cu moartea un activist de mediu