Tabără dedicată comunităților etnice la Durău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCorul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” organizează, în perioada 31 octombrie-4 noiembrie, la Durău, o tabără dedicată comunităților etnice din România. Intitulată „Cantus Mundi-diversitate și culturalitate”, aceasta are loc la Casa Pelerinul. La eveniment vor avea ocazia să participe gratuit 60 de copii din cele 18 comunități etnice din România. Timp de 5 zile, specialiști ai Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” vor susține o varietate de activități educativ-culturale, precum ateliere de dicție, ateliere de cor și de creație. Programul mai cuprinde și teatru de improvizație, drumeții și proiecții video tematice. Tabăra este organizată prin Programul Național „Cantus Mundi”, în parteneriat cu Departamentul Pentru Relații Interetnice, cu sprijinul Primăriei Bucureşti, prin PROEDUS-Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive. Pe 3 noiembrie, va avea loc spectacolul „Scena talentelor” în cadrul căruia, începând cu ora 16:00, copiii și tinerii vor avea oportunitatea de a arăta publicului cunoștințele acumulate pe parcursul taberei.

„Prin Tabăra corală «Cantus Mundi» se dorește promovarea diversităţii lingvistice şi etnoculturale, cultivarea valorilor comune, a toleranţei şi a dialogului intercultural. Acest proiect face parte dintr-un amplu demers educațional desfășurat de Programul Național «Cantus Mundi», care include și proiecte de anvergură precum «Școala de Toamnă Cantus Mundi Iași». La acest proiect, care a avut loc în 5 septembrie, au participat gratuit aproape 250 de copii și 30 de profesori din județul Iași. O ofertă educațională și culturală de elită a avut și «Școala de Vară Cantus Mundi», desfășurată în perioada 9 iulie-1 august în București. Timp de aproape o lună, peste 300 de copii au frecventat zilnic atelierele gratuite ale Școlii, cu tematică diversă, de la cor, actorie și percuție până la improvizație, dezvoltare personală, mișcare scenic și jocuri”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

„Cantus Mundi” este cel mai important program naţional de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”. După 7 ani de activitate, programul a adunat sub umbrela sa peste 950 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPrinși cu trufe de 16.000 de lei, amendați cu 10.000 de lei
Articolul următorA ars o casă din Corni, satul dacilor liberi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.