buhalnita 01Copiii şi tinerii din mai multe judeţe ale Moldovei s-au întâlnit în Parohia Buhalniţa din judeţul Neamţ pentru a participa la Tabăra de creaţie “Rădăcini”, ediţia a XII-a. În cele şapte zile (20-26 iulie), s-au organizat o serie de activităţi care au avut menirea de a-i determina pe toţi participanţii să simtă bucuria copilăriei, în apropierea celei mai frumoase şi reprezenative biserici de pe Valea Muntelui.

Deschiderea oficială a taberei a avut loc marţi, 21 iulie 2015, în prezenţa copiilor şi părinţilor acestora, în faţa ctitoriei străvechi a Domnitorului Miron Barnovschi. Momentul festiv a coincis cu aniversarea a 60 de ani de viaţă ai doamnei Marilena Dăscălescu, care, împreună cu câţiva voluntari, a pregătit trei mese pe zi pentru copiii din tabără. Psihologul Sanda Bordei, coordonatoarea activităţilor de creaţie, şi-a exprimat bucuria pentru faptul că se află în Parohia Buhalniţa, menţionând că a pregătit “un parcurs al taberei care să fie pe placul copiilor”.

“Sperăm ca activităţile pe care le vom derula ne vor ajuta să ne simţim bine, să ne cunoaştem, să cooperăm şi să petrecem un timp de calitate. Ne dorim să descoperim jocurile şi să desfăşurăm activităţile care ţin de suflet”, a spus psihologul Sanda Bordei.

buhalnita 02Invitatul special al taberei a fost protosinghelul Gavriil Alexa, stareţul Mănăstirii Basaraba din judeţul Iaşi. Preacuvioşia Sa le-a vorbit timp de câteva zeci de minute copiilor despre importanţa ascultării, oferindu-le câteva îndemnuri tuturor celor prezenţi.

“Mă bucur de bucuria voastră şi mai ales că vă aflaţi în această tabără. Sunt sigur că vă veţi aduce aminte de această tabără peste ani. Personal, apreciez ceea ce face părintele Cristian Dăscălescu pentru voi. Trebuie să conştientizaţi că ceea ce se face aici, se realizează cu jertfă, cu efort, dar şi cu multă bucurie. Prin nevinovăţia şi bucuria voastră, îi inspiraţi şi pe cei din jurul vostru. Să fiţi ascultători, să primiţi cu deschidere îndemnurile ce vă sunt aduse, să participaţi la sfintele slujbe şi să vă rugaţi împreună. Veţi vedea cât este de frumos acest lucru”, s-a exprimat protosinghelul Gavriil Alexa.

http://parohiabuhalnita.blogspot.ro/2015/07/tabara-sub-streasina-ctitoriei.html

Articolul precedentANI: Fost consilier judeţean, descoperit incompatibil!
Articolul următorA scăzut numărul copiilor încadrați în grad de handicap
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.