* nişte tineri care lipeau afişe cu Iohannis au fost întâmpinaţi cu ostilitate de „vecinii primarului PSD”, după cum susţin reprezentanţii ACL
* „Care vrea afişe pe gard, vrea cu toţi candidaţii, care nu – nu vrea cu nimeni, oamenii n-au nicio treabă cu politica”, susţine Ilie Apostoaie

Singurul incident din campania pentru alegerile prezidenţiale de până acum s-a petrecut în comuna Răuceşti, chiar în dreptul casei de la intrarea în localitate, lângă panoul cu urarea „Bine aţi venit!”. Iritat că s-a pomenit cu Klaus Iohannis pe gard, în dublu exemplar, săteanul cu spiritul de proprietar la purtător a trecut la atac. Mai întâi s-a năpustit spre maşina inscripţionată „România lucrului bine făcut”, în încercarea de a opri muzica, apoi le-a făcut nişte urări de „călătorie” tinerilor îmbrăcaţi cu geci de partid. În filmuleţul făcut cu telefonul mobil de o tânără care se afla şi ea în grupul de lipitori de afişe se mai vede un sătean, ceva mai determinat, care îl „ajută” pe unul dintre susţinătorii lui Klaus Iohannis să traverseze. În şuturi.

Până ieri la prânz nici cetăţeanul cu proprietatea „marcată”, nici tinerii cu activităţi de campanie nu depuseseră plângere la poliţie. În schimb, specialiştii în comunicare de la ACL au trimis filmuleţul pe adresa redacţiei noastre, cu următorul text „Evenimentul s-a produs în comuna Răucești, județul Neamț, fiind implicați vecinii primarului PSD – Ilie Apostoaie. Tineri ACL au fost loviți și amenințați”.

Primarul zice, însă, nu are idee cine sunt personajele în cauză, iar afirmaţia că le-ar fi îndemnat el să se comporte ostil este o invenţie.

„Eu nu ştiu nimic, nici n-am auzit, atât doar m-a întrebat azi şeful de post, dar chiar n-am ştiut ce să-i spun pentru că n-a venit nimeni să se plângă la primărie”, ne-a declarat Ilie Apostoaie. „Greşeala pleacă de la cei care au lipit afişele. Am pus şi eu afişe cu Ponta dar am întrebat dacă e voie. Care vrea afişe pe gard, vrea cu toţi candidaţii, care nu – nu vrea cu nimeni, oamenii n-au nicio treabă cu politica. Şi eu am fost respins chiar la magazin. Am vrut să las nişte pliante, dar vânzătorul n-a vrut şi dacă n-a vrut, am plecat”.

Între timp, conducerea Poliţiei Neamţ a dispus să se facă investigaţii pentru identificarea tinerilor , cât şi a localnicilor „în vederea luărilor măsurilor legale în consecinţă”, după cum a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Cristina MIRCEA

Radu Surugiu: Tineri ai ACL bătuți de suporteri ai PSD

Dacă PSD nu reușește să îi facă pe nemțeni să îl voteze pe Victor Ponta cu vorba bună, atunci încearcă cu forța. Tineri care făceau campanie pentru ACL și Klaus Iohannis în comuna Răucești au fost loviți și amenințați de vecini ai primarului comunei, Ilie Apostoaie. Puteți găsi atașat un material video în legătură cu acest revoltător incident și modul în care PSD încearcă să facă politică și campanie electorală. Îi vom susține pe colegii noștri să facă plângere penală. Nu este pentru prima oară când PSD preferă să apeleze la o campanie murdară în speranţa că va obţine voturi pentru Victor Ponta. Doar recent Biroul Electoral Judeţean Neamţ a decis interzicerea pliantelor cu minciuni PSD trimise prinPoştă, care conţineau mesaje denigratoare şi calomniatoare la adresa prezidenţiabilului ACL, Klaus Iohannis: de la faptul că va tăia pensiile dacă va ajunge preşedinte pentru a-i speria şi induce în eroare pe pensionari până la faptul că familia Iohannis nu are copii. Logica PSD este simplă: România este în recesiune tehnică, românii nu au locuri de muncă şi trebuie să-şi abandoneze familia pentru a pleca în străinătate pentru un loc de muncă bine plătit. Așa că speră că prin atacuri murdare, uneori la propriu, care să acopere dezbaterea publică, vor reuși să-l învingăpe Klaus Iohannis. Nu vor reuși și Klaus Iohannis va câștiga alegerile prezidențiale! Nu vomrăspunde cu aceeaşi monedă la atacurile murdare de campanie ale PSD. Şi înainte de turul II, aşa cum a anunţat şi prezidenţiabilul nostru, Klaus Iohannis, vom continua să ducem o campanie curată și pozitivă.

 raucesti scandal electoral 03

Radu Surugiu, Președinte PNL Piatra Neamț

Articolul precedent„Bani de liceu” pentru 3.000 de elevi nemțeni
Articolul următorUnde dai? La Zalău! Unde crapă? La Piatra Neamț!