0:00

Vremea destul de neprielnică petrecerii la altitudine a sărbătorilor de Paști și de 1 Mai nu i-a împiedicat pe sute de turiști din toată țara să urce pe Masivul Ceahlău. Chiar dacă marți, 30 aprilie, a plouat torențial, cabanele din masiv erau încă pline de turiști. Traseele sunt, în cea mai mare parte, acoperite cu zăpadă și gheață, dar în ultimele zile nu s-au produs accidente, semn că cei care au ales muntele în această vacanță sunt turiști experimentați, care respectă muntele.

Sute de turiști din țară au urcat pe Masivul Ceahlău, de Sărbători, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRaul Papalicef, șeful Salvamont Neamț, spune că se așteaptă la un nou val de turiști la finalul acestei săptămâni, chiar dacă se anunță ploi și temperaturi scăzute: „Este frig în continuare, pe parte de nord a masivului este zăpadă, zilnic plouă. Așa este vremea încă de sâmbătă, dar turiștii au urcat până sus, pe platou. Sunt câteva sute de turiști, potrivit estimărilor mele. Din fericire, n-au fost evenimente, oamenii au stat în cabane, fiindcă plafonul de nori este jos și nu s-a aventurat nimeni pe trasee, pe ploaia rece. Gheață este și pe celelalte trasee, cu excepția zonei estice a masivului. Avem o echipă ce asigură permanența la Baza Durău și care a făcut patrulări în masiv. Estimez un număr mare de turiști și în perioada rămasă din această săptămână, mai ales pe week-end. Din păcate, veștile meteo nu sunt bune, vor fi în jur de 0-2 grade sus, în zona platoului, și va ploua în continuare”.

Traseul Cascadei Duruitoarea, pe care de regulă se produc cele mai multe accidente, rămâne, în continuare, închis, adaugă Raul Papalicef. Anul trecut, de 1 Mai, toate traseele din Masivul Ceahlău erau deschise, și datorită faptului că vremea a fost mai potrivită ascensiunii. (C.I.)

Articolul precedentDe la 1 mai, copiii primesc alocațiile majorate
Articolul următorCUPA ADRIDAN, ediţia a VI-a (2-5 mai)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.