0:00

Sute de locuri de muncă disponibile pe final de an, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAngajatorii din județul Neamț au o criză acută de personal, iar Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că în penultima săptămână lucrătoare din acest an sunt disponibile 861 de job-uri. Cele mai multe posturi vacante sunt în Piatra Neamț și comunele limitrofe unde pot găsi un serviciu 434 persoane. La Roman se pot angaja în această săptămână 285 de persoane, iar la Târgu Neamț sunt cele mai puține  cereri de noi angajați, 142.

Personalul de înaltă calificare nu are prea prea multe oprtunități de a găsi serviciu. Cele mai multe posturi vacante pentru licențiați sunt la Piatra Neamț unde se caută preponderent ingineri. Oficialii vorbesc de 16 locuri de muncă pentru personal calificat în construcții civile și industriale,  mecanici, electromecanici, sau ingineri electroenergeticieni. Cei fără nici un fel de calificare au mai multe șanse, iar la Piatra Neamț se caută 53 de muncitori necalificați pentru mai multe domenii de activitate. Se mai pot angaja 20 de agenți de securitate, 19 conducători auto transport rutier de mărfuri, 35 de dulgheri exclusiv restauratori ori 31 de lăcătuși mecanici. Mai multe detalii pot fi obținute la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă Piatra Neamț, de pe strada Mihai Eminescu.

La Roman se pot angaja doar trei salariați cu studii superioare, un inspector specializat în sănătate și securitate în muncă, un inginer calificat în electroenergetică și un proiectant inginer instalații. Cei cu studii medii pot alege unul din cele 29 de posturi de confecționeri textiliști, sunt oportunități de angajare pentru 10 tehnicieni în industria de specialitate dar și pentru cei care pot presta ca vânzător, tâmplar universal, sudor, ospătar, mecanic utilaj sau electricieni. Cam la fel stau lucrurile și la Târgu Neamț unde angajatorii caută 25 de confecționeri. Mai puține posturi sunt pentru cei care doresc să se angajeze ca bucătar sau ajutori de bucătar, cofetar, cameristă hotel, lăcătuș mecanic sau manipulant mărfuri.

Locurile de muncă disponibile în Neamț le puteți consulta mai jos.

LMV la data de 15_12_2023 (1)

(G.S)

Articolul precedentCum să alegi culorile potrivite pentru lambriul din lemn în funcție de designul interior?
Articolul următorVerificări în centrele rezidențiale de servicii sociale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.