0:00

Sute de cazuri cu Covid în școlile din Neamț, 41 de clase în online, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe luni, 31 ianuarie, sunt cursuri fizice în toate școlile din județul Neamț. După ultima raportare, însă, elevii din 41 de clase învață online, după ce s-au înregistrat sute de cazuri cu Covid. „Din ce ni s-a comunicat până la data de 28 ianuarie, avem 403 preșcolari și elevi pozitivi și 156 cadre didactice și personal din școli. Recomandăm utilizarea testelor rapide de salivă pe care le-am distribuit zilele acestea în școli, anunțarea imediată a rezultatelor pozitive și respectarea măsurilor de igienă și protecție cunoscute. Elevii și angajații din școli au câte 4 rânduri de teste, cei care au simptome sau care au fost în contact cu o persoană pozitivă să se testeze”, a adăugat șeful Inspectoratului Școlar Neamț. Au fost distribuite 294.000 de teste rapide de salivă în școli, pentru circa 68.000 de elevi și 7.000 de angajați.

Din datele oficiale privind situația celor confirmați cu Covid, creșterea numărului de cazuri noi este de ordinul sutelor în Neamț. Astăzi, incidența a depășit 8 la mie în județ, cu 4.678 cazuri active.

Rate record au atins municipiul Piatra-Neamț – astăzi peste 15 la mie, orașul Târgu Neamț, comunele Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie – care se apropie de 13 la mie. Incidență crescută și în municipiul Roman – aproape 10 la mie și orașul Bicaz care se apropie 8 la mie, potrivit datelor de la Direcția de Sănătate Publică Neamț.

incidenta L 29.01.2022

C.I.

Articolul precedentNoi avertizări meteo de ninsori și viscol
Articolul următorUn bărbat din Bozieni a murit după ce a căzut într-o fântână