pietricica turism
serbarile zapezii

papagalii fara bilet

Un șpionete de-al nostru o prins un firicel de zâzanie după care, o seamă de conselieri de la dom` Culiță (pentru onor, înainte!) den cejeu, fleașcă de carte și de competenți, îs pe cale să pună de-o moșmandă cu imobiliare, că acu-i rostu` când e piața pe genunchi. Și s-o pus neuroni la treabă ca să se face un păienjeniș de relații, numai bune de pus mâna pe terenoase și căși de stat omenește. Acuma, fie vorba între noi, afacerea nu-i de lepădat, că dacă ai bănetu` care curge, cumperi lucruri bune la preț de nimica de la cei strânși cu ușa de nevoi. Ce nu pricepem e că, de unde au oamenii bănet pe seceta asta de firfirei și-n plus oare nu-s un fel de mână bărboasă a cuiva care stă pe la niște butoane? Cumătru` zice că-și vinde un perciune și se bagă și el. Ei, poftim!

O cumătră de-a noastră mai oacheșă de la târgu`lu` dom` Harpa o stat cu picerele-n lighean să se gândească cum se toaca bănetu` la firma cu gunoaiele de la premărie. Că pe de-o parte, dom` premare umblă ca gâza-n țilindru dupebani, iară la soțietatea premăriei derectoru` o plecat în pribegie că n-o fost în stare să adune vreo două sute de meleoane pentru un fond de reprezentare. Așa că noul derector plantat de uneperei plus pesedeu trebe să se ocupe să kămurească poporul trăitor de la târgu` cuy cetate cume cu gunoaiele ecologice. Acuma, noi nu vrem să știm cam cât o să scoată den visterie manageru` ăsta nou, pentru articole de presă, broșurele, pleante, bașca și câte unu` micuț despre un dom` depotat, că de, unde-i mia, merge și suta. Așa că târgu` lu` dom` Harpa o să fie fleașcă până la glezne de ecologism. Aferim!

Suntem convinși că și domniile voastre ați fost speriate de prezumtiva iarnă „made in Siberia“, anunțată că e în joc de gleznă să intre și-n Shenghen. Vă spunem asta, pentru că și alți aleși și numiți se gândesc la șube lungi, bocanci cu încălzire centrală, izmene de lână și ciorăpeturi. Acuma, că o să fie frig n-ar fi de mirare, că doar n-avem pretenții de șlapi în decembrie și-n plus, nu-ți trebe studii și honoris causa să mai pui o buleandră dacă termometru` se constipă la grade. Cheștiunea este că o seamă de inși se pregătesc de o iarnă mai lungă, nu chiar rece, dar suficent de răcoroasă, așa că ei de răcoare tremură de pe acuma și scot șubele de la naftalină și nu de boletinu` meteo. Și tot cumătru` zice că temperatura scăzută și constantă face bine. Corect, dar la vin, colegu`!