Doi conducători auto, o femeie și un bărbat, ambii aflați sub influența alcoolului, au fost implicați în evenimente rutiere, în seara de 16 februarie. Femeia, care are 37 de ani, și este din Piatra-Neamț, conducea un autoturism pe strada Fermelor și s-a angajat în depășirea unei mașini care semnaliza un viraj la stânga, spre strada Pompiliu Clement. Bărbatul de la volan, nu s-a asigurat, a efectuat virajul, moment în care a intrat ăn coliziune cu autoturismul femeii.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 40 de ani. În cazul femeii de 37 de ani, rezultatul a indicat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În aceeași seară, pe la ora 22.20, un echipaj de poliție de la Secția Rurală Bicaz, care se afla în patrulare în comuna Tașca a văzut un autoturism ”parcat” într-un parapet metalic, pe sensul de mers Bicaz – Bicaz Chei.

În autoturism a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 55 de ani, din Bicaz, care emana halenă alcoolică”, a precizat agentul Dimitrie Mocanu. ”Polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

C.M.

 

Articolul precedentSimulările examenelor naționale vor avea loc la sfârșitul lunii martie
Articolul următorAcțiune antidrog la Școala Profesională Specială din Ștefan cel Mare