papagalii fara bilet

Că tot povesteam ieri de doamna Tudorancea că s-a retras la pensie, aflați că la petrecerea dată de `mneaei cu prilejul evenimentului, toată lumea s-o simțit în largu-i, s-o mâncat, s-o cinstit, deh, ca la petrecere, cu o excepție sesizată de cei prezenți. E vorba despre domnu` Iva, care o cam înghițit în sec de parcă bucatele erau cu glasspapier, ca să nu mai vorbim de vinoase de care s-o atins simbolic. Lumea zicea că s-o temut să nu-l vază șefu` șăfilor, care s-o declarat supărat cascadă pe mnealui. Acuma, supărare supărare, dar de la ce? că nimeni nu știe care-i kikirezul, așa că era nimerită o tomboală ori un concurs cu veriga slabă, să afle care-i baiu`. Noi am ști de la ce i se trage, dar nu vrem să tulburăm apele, ori managementul lor. Evident strategic.

Da` stați așa, că nu numai sus pomenitu` o înghițit cu noduri evenimentu` doamnei Tudorancea, că o mai fost un nene invitat la petrecere și care o evitat cu bună știință să aibă o întâlnire de gradu` trei cu șefu` șăfilor. S-o pitit pe după ambient, s-o întors strategic cu fața la spate și tot așa, numa` să nu-l vază sefu` pomenit. Acuma, noi știm că insul e tare pe construcții, cu șăntiere, proiecturi și că e un tip valabil, dar oare cu ce l-o fi supărat pe domnu` mare? Oare să fie vreun contract, oare să fie vreu mangealâc dă politică, nimeni nu știe. Da` noi ne întrebăm sincer, cum naiba o dat atâtea supărări pe capul lui dom` șăf de la ape, că-l știam băiat liniștit. Cumătru` zice că-i dreptu lui să fie supărat, că de aia e șăf. Săpăm și vă spunem, că nu-i cușher cu atâtea supărări.

Ne mutăm cu interesu` la soțietatea care ne vinde apa la preț de rachiu, și vă informăm că instituția si-o rezolvat definitiv problema confidențialității datelor, cifrelor, încasărilor, listelor cu dușmani și toate cele aferente de așa ceva. Cum? Simplu. Un dom` derector de acolo și-o tras atestat dă detectiv, cu patalama la mână, după o școală temeinic făcută la distanță. Acuma, noi știm că o rândunică nu face primăvară și nici un detectiv mare brânză într-o instituție de talia celei pomenite. Cumătru` zice că poate omul se simte păscut la fotel și vrea să-și facă un plan de rezervă în caz de a treia cizmă la serviciu, ori poate ca să deie un ajutor la eventualele ancheturi, că nu se știe niciodată de unde se poate isca o gâlceavă să se audă la deneau. Videm.