0:00

SUCEAVA: Şoferi căutaţi la viteză şi alcool, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVITEZA EXCESIVĂ

Viteza excesivă este una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Odată cu venirea primăverii și înregistrarea unor temperaturi pozitive, carosabilul permite circulația cu o viteză crescută, însă excesul de viteză poate genera și tragedii rutiere. Având în vedere situația operativă existentă la nivelul I.P.J. Suceava, în scopul impunerii unui climat de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic cât și în pentru combaterea comportamentelor de natură să prejudicieze siguranța rutieră, în zilele de 28.02.2015 și 01.03.2015 între orele 09:00-17:00, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, a municipiilor și orașelor din zona de competență, ce au în dotare aparatură radar au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză și depășirii neregulamentare, se specifică într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Au fost reținute 8 permise de conducere, din care 7 pentru depășirea regimului legal de viteză și unul pentru depășiri neregulamentare. În cadrul acțiunii au fost reținute și 4 certificate de înmatriculare. Au fost aplicate 306 sancțiuni contravenționale, în valoare de 83.648,5 lei, din care 209 pentru viteză, una depășiri, 26 centuri și 70 alte abateri.

EXEMPLE:

La 28.02.2015 a fost depistat un tânăr în vârstă de 22 ani, din localitatea Moțca, în timp ce conducea autoturismul pe D.N.2, pe raza comunei Roșiori, cu viteza de 138 km/h(+78) în localitate. S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

La 01.03.2015, un tânăr de doar 18 ani, din comuna Valea Moldovei, a fost depistat conducând autoturismul pe D.N. 17, în localitatea Șcheia,cu viteza de 117 km/h. S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

O femeie de 34 ani, din municipiul Cluj Napoca, a condus autoturismul pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, cu viteza de 120 km/h. S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

La 28.02.2015, ora 15.25, pe D.N. 2, a fost depistat un bărbat din municipiul București, care în timp ce conducea autoturismul a efectuat manevra de depășire a unui autotractor în zona de acțiune a indicatorului Depășirea interzisă. S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

SUCEAVA: Şoferi căutaţi la viteză şi alcool, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiALCOOLUL LA VOLAN

Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieșit faptul că, în continuare mulți șoferi urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, se precizează într-un comunicat de presă, citat de Agerpres. De multe ori aceștia sunt implicați în evenimente rutiere cu consecințe din cele mai grave. În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic și depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum și a celor care încalcă legislația rutieră în vigoare, în perioada 28.02—01.03.2015, Serviciul și Biroul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din teritoriu sprijiniți de polițiști de siguranță publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secțiilor de poliție rurală, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe drumurile publice din județ.

Au fost aplicate în total 177 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.134 lei. De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni, din care 7 alcoolemii, 1 încredințare conducere auto cu permisul suspendat, 1 conducere auto fără permis și 1 conducere auto neînmatriculat. În cadrul acțiunii au fost reținute 9 permise de conducere. Totodată au fost reținute și 9 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunii au fost testați cu etilotestul 427 conducători auto.

EXEMPLE:

Un tânăr de 19 ani, din comuna Șcheia, satul Mihoveni a condus autoturismul pe strada Universității din municipiul Suceava având o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat de 47 ani, din comuna Șcheia, a condus pe strada. Mânăstirii din comuna Șcheia, satul Sfântu Ilie, având o concentrație alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat a condus autoturismul marca pe D.J. 208, din comuna Dolhești, având o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr de 20 ani, din municipiul Vatra Dornei a condus auto pe strada Republicii, din municipiul Vatra Dornei, în timp ce avea o concentrație de 0.66 mg\l alcool pur in aerul expirat.

Un bărbat de 40 ani, din comuna Stulpicani, a condus autoturismul pe D.C. 34 Gemenea, pe raza comunei Stulpicani, având o concentrație alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat de 46 ani, din comuna Stulpicani, a condus autoturismul pe D.C. 34 Gemenea, pe raza comunei Stulpicani, având o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSUCEAVA: PROTEST LA CRUCEA / Ministrul energiei oferă minerilor 300 de lei / Şeful Companiei Uraniului a demisionat
Articolul următorSUCEAVA: Poliţia a dat iama-n contrabandişti!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.