Prefectura Suceava
Prefectura Suceava

Mai multe percheziţii au loc, în această dimineaţă (20 februarie), la locuinţa prefectului de Suceava, Florin Sinescu, dar şi la sediul Prefecturii Suceava, respectiv la cele trei puncte de lucru din Brodina şi Falcău ale firmei Forest Brod, care a aparţinut primarului Vasile Melen, din Brodina. La sediul Prefecturii Suceava percheziţiile se derulează în biroul lui Florin Sinescu, dar şi în alte două birouri, relatează “Monitorul de Suceava”.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni de serviciu, infracțiuni de fals, comise în perioada 2012-2014. În această dimineaţă, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în municipiul Suceava și comuna Brodina, județul Suceava, dintre care 3 sunt la sediul unei instituții publice, iar restul la o societate comercială cu 3 puncte de lucru și la domiciliul unei persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Până în prezent, prefectul Florin Sinescu şi primarul Vasile Melen au calitatea de suspecţi, dar cel mai probabil ei vor deveni inculpaţi. Cei doi urmează să fie aduşi la audieri la sediul DNA Suceava la finalul percheziţiilor.

Ce i se reproşează prefectului Sinescu?

Florin SINESCU
Florin SINESCU

Anchetatorii i-au adus la cunoştinţă acum câteva săptămâni prefectului Florin Sinescu calitatea de suspect sub suspiciunea comiterii infracţiunii de trafic de influenţă. Tot în această cauză a fost demarată urmărirea penală şi împotriva primarului din Brodina, Vasile Viorel Melen. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă. În timp ce prefectul de Suceava nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere, primarul din Brodina a spus că în opinia lui acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate. În timpul inundaţiilor din 2008 şase case din Brodina au fost luate de ape, iar Guvernul a alocat câte 100 de milioane de lei vechi pentru fiecare locuinţă distrusă. Casele trebuiau ridicate la roşu şi predate oamenilor afectaţi de calamităţi. Sarcina de a reface casele le-a revenit celor de la Test Prima, care în intervalul 2008-2009 au reuşit să finalizeze lucrările. Pe parcurs, între Primăria Brodina şi Test Prima s-au încheiat mai multe acte adiţionale, iar casele au fost finalizate integral şi nu la roşu, aşa cum se stipula într-o ordonanţă de urgenţă emisă de Guvern în 2008. Pentru aceste lucrări, Test Prima a primit cei 600 de milioane de lei vechi proveniţi de la Guvern, plus încă aproximativ două miliarde de lei vechi din bugetul Primăriei Brodina. Totuşi, suma care trebuia achitată către Test Prima era mult mai mare. Din actele adiţionale încheiate între cele două părţi, Primăria Brodina mai avea de plătit 4,6 miliarde de lei vechi. Această sumă nu a mai fost achitată, iar în 2012 Test Prima a acţionat în instanţă primăria, iar în cursul anului 2014 a câştigat procesul. Între timp, între Primăria Brodina şi Test Prima s-a ajuns la o înţelegere şi cei 4,6 miliarde de lei vechi se vor plăti în mai multe tranşe, începând cu luna februarie a acestui an. La acea vreme, Florin Sinescu era şeful departamentului din Prefectura Suceava care se ocupa cu gestionarea materialelor de construcţie trimise de Guvern pentru familiile sinistrate.

Articolul precedentNEAMŢ: Spectacole de teatru ale Şcolii Populare de Arte
Articolul următorBACĂU: Nemulţumiri salariale la AMURCO
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.