0:00

Suceava: Peste 350 de polițiști asigură siguranţa elevilor în prima zi de școală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste 350 de poliţişti din structurile operative şi neoperative sunt prezenţi în zona şcolilor pentru a asigura măsurile de siguranţă şi securitate atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice şi părinţi. În această dimineaţă, la ceremoniile de deschidere a noului an şcolar, polițiștii au prezentat mesajul instituțional și au transmis recomandări copiilor și părinților. Prezenţa lor în zona unităţilor de învăţământ are ca scop nu numai  asigurarea măsurilor de ordine publică ci și de fluidizare a circulației și siguranță rutieră.

Suceava: Peste 350 de polițiști asigură siguranţa elevilor în prima zi de școală, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Toate unitățile de învățământ au fost repartizate spre responsabilitate în ceea ce privește monitorizarea siguranței școlare, 708 unități școlare fiind repartizate în responsabilitatea IPJ Suceava, 15 Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava și 12 structurilor de poliție locală. Totodată, în perioada 1 – 12 septembrie, în contextul apropierii debutului anului școlar, polițiștii au intensificat activitățile preventive, organizând acțiuni de prevenire a abandonului școlar și de încurajare și responsabilizare a părinților, în special din familii defavorizate, să își trimită copiii la școală, educația fiind esențială pentru dezvoltarea tinerilor“, a declarat comisar şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Suceava: Peste 350 de polițiști asigură siguranţa elevilor în prima zi de școală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn zilele de 8 şi 9 septembrie, în parteneriat cu Asociația Euroactiv și AlecsGroup, poliţiştii au derulat activități sub sloganul „Să aducem copiii la şcoală. Activităţile interactive au avut loc în comunitatea de romi din comuna Pătrăuți, la acestea au participat peste 120 de copii de aici. Au fost organizate excursii la Cetatea Sucevei, la mănăstiri, dar și ateliere de lucru pe teme privind prevenirea violenței în școli, fenomenul de bullying, siguranța on-line şi răspunderea juridică a minorilor.

Suceava: Peste 350 de polițiști asigură siguranţa elevilor în prima zi de școală, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Împreună cu structurile de poliție rutieră și personal ISU a fost realizată și o simulare de accident rutier cu implicarea unui minor biciclist, copiii fiind instruiți cu privire la circulația pe drumurile publice și măsurile ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere. La sfârşitul activităţilor, copii au primit pliante, orare şcolare, flyere, sucuri şi dulciuri“, a conchis comisar şef Ionuţ Epureanu.

Angela Croitoru

Articolul precedentBombă de aruncător în stare perfectă de funcționare descoperită în Botoșani
Articolul următorBacău: O femeie a suferit arsuri pe 45% din suprafața corpului după explozia unui aragaz defect
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.