0:00

SUCEAVA: Minerii de la Crucea aproape de greva foamei. Ministrul Energiei le propune… şedinţe!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste 200 de mineri de la Crucea, care sunt blocaţi în subteran de luni, 2 martie, continuă protestele şi astăzi, relatează Antena 3. Oamenii spun că dacă până la ora 14:00 nu li se vor soluţiona revendicările, vor intra în greva foamei şi vor lua cu ei în subteran şi soţiile şi copiii. Aceştia vor punerea în aplicare a protocolului semnat cu ministrul Energiei, Andrei Gerea la 30 ianuarie.

Directorul Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, urma să discute, marţi dimineaţă, la Ministerul Energiei, cu Andrei Gerea, soluţii pentru încetarea conflictului. Ioan Moraru a declarat că oferta pe care a putut să o facă minerilor a fost o creştere cu 5,2 – 5,5 la sută, ceea ce nu i-a mulţumit pe protestatari, care doresc să fie aplicată prevederea stabilită în protocolul semnat de Gerea.

„Referitor la protestele de la exploatarea de uraniu Crucea, vă aducem la cunoștință că Ministrul Energiei, IMM și Mediului de Afaceri, domnul Andrei Gerea, a convocat conducerea Companiei Naționale a Uraniului, astăzi, 03 martie 2015, la sediul ministerului, pentru a informa cu privire la situația creată. Menționăm că prin protocolul încheiat în data de 30 ianuarie între reprezentanții autorităților și mineri se agrea o nouă formulă de calcul a salariului pentru angajații din subteran și pentru cei de la stațiile de preparare, în așa fel încât aceștia să beneficieze de creșterea veniturilor începând cu data de 01 februarie 2015”, se precizează în comunicatul furnizat Agerpres de Biroul de Presă al Ministerului Energiei IMM și Mediului de Afaceri. (ZCH NEWS)

Alte detalii: https://zch.ro/suceava-minerii-de-la-crucea-reiau-protestele/

Articolul precedentBACĂU: 3.500 de familii fără căldură din cauza unei avarii
Articolul următorNEAMŢ: Cine îşi închipuie Primăria Piatra că sunt directori de şcoli?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.