SUCEAVA: PNL a cucerit CJ * Lungu, al patrulea mandat la municipiu!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: PNL a câştigat alegerile pentru Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, urmat de PSD, potrivit rezultatelor parţiale comunicate luni de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Potrivit BEJ Suceava, PNL a obţinut 47,17% din opţiunile electoratului, respectiv 45.579 de voturi, în timp ce PSD a câştigat 40.743 voturi, reprezentând 42,16% din sufragii.

PMP se situează pe locul trei cu 4,12%, iar ALDE pe locul patru cu 3,99%. UNPR a obţinut 1,3% şi Partidul Ecologist 1,24%.

În aceste condiţii, liderul judeţean al PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, ar putea reveni la conducerea CJ Suceava. Gheorghe Flutur a fost preşedinte al CJ Suceava în perioada 2008 – 2012.

Actualul preşedinte al CJ Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, se află pe prima poziţie pe lista consilierilor judeţeni din partea PSD. (AGERPRES)

*****

SUCEAVA: PNL a cucerit CJ * Lungu, al patrulea mandat la municipiu!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞTIRE INIŢIALĂ: Liberalul Ion Lungu a reuşit să obţină al patrulea mandat consecutiv de primar al Sucevei, potrivit numărătorii paralele a organizaţiei judeţene a PNL.

După centralizarea a 98% din secţiile de votare Ion Lungu a obţinut 41,98% din sufragii. Pe locul doi se situează candidatul PSD, Tiberius Brădăţan cu 32,87%, urmat de cel al ALDE, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu cu 14,17%. Candidatul PMP, Marian Andronache a obţinut 6,67% din opţiunile electoratului.

Totodată, potrivit datelor parţiale centralizate de PNL rezultă că liberalii au mai câştigat primăriile municipiilor din Câmpulung şi Vatra Dornei, precum şi oraşul Siret. De asemenea, primarul de la Gura Humorului, Marius Ursaciuc, independent, susţinut de PNL, a câştigat un nou mandat.

Primăriile din Şcheia şi Mitocu Dragomirnei, ale căror primari liberali sunt cercetaţi penal de DNA pentru fapte de corupţie, au fost recâştigate de PNL.

Conform numărătorii paralele efectuate de partide, Consiliul Judeţean Suceava a fost câştigat de Gheorghe Flutur şi PNL. (AGERPRES)

Articolul precedentACTUALIZARE IAŞI: PSD e jupân în tot judeţul * Chirica, preferat de jumătate dintre ieşeni
Articolul următorVASLUI: Vasile Pavăl, reales primar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.