pietricica turism

bataie kaufland radautiRobert Linu, în vârstă de 23 de ani, care l-a bătut, marți seară, 3 februarie, pe un agent de pază de la complexul comercial Kaufland din municipiul Rădăuți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri după-amiază, de magistrații rădăuțeni, informează Monitorul de Suceava.

Marţi seară, în jurul orei 18.40, un agent de pază de la complexul comercial din Rădăuţi a observat, pe imaginile camerelor video de supraveghere din magazin, cum un cuplu însoțit de un copil a luat de pe un raft un parfum și a trecut pe la casa de marcat fără să-l achite. În momentul când agentul a intenționat să-l tragă la răspundere pe bărbat, cel din urmă l-a lovit în mai multe rânduri cu pumnii în zona feței, fără ca nici una dintre persoanele aflate în magazin să ia atitudine, după care a ieșit din spațiul comercial.

Victima agresiunii a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu hematom ochi drept, leziune pentru care necesită circa zece zile de îngrijiri medicale.

În același timp, judiciariștii rădăuțeni au declanșat o serie de investigații și, după ce au vizionat înregistrările camerelor de supraveghere, au identificat autorul agresiunii: localnicul Robert Linu, în vârstă de 23 de ani, o „cunoștință veche” a polițiștilor rădăuțeni. Tânărul, care inițial s-a ascuns, s-a prezentat joi dimineață la poliție și a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

Robert Linu va fi cercetat penal sub acuzația de tâlhărie calificată și tulburarea liniștii publice și riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.