0:00

SUCEAVA: Agresorii a 4 bătrâni, reținuți de poliție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTiberiu Nechifor, de 19 ani, Marian Podaru, de 22 de ani şi Cristian Faraon, de 33 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce au bătut şi tâlhărit patru bătrâni. Printre aceştia se află şi o bătrână de 82 de ani, din Siminicea, care după ce a primit o corecţie fizică, a fost ameninţată cu moartea de agresori dacă nu le dă banii pe care îi are în casă. Batrana avea in casa 50 de lei. În ultimele zile, în localităţile Dumbrăveni şi Siminicea, mai mulţi bătrâni au fost bătuţi cu bestialitate, după care le-au fost furate din locuinţe bani, telefoane, dar şi alte bunuri, o stare de teroare fiind instalată în această zonă. Astfel, poliţiştii suceveni au desfăşurat investigaţii complexe în aceste cazuri, reuşind să dea de urma tâlharilor. Oamenii legii au făcut patru percheziţii în patru dosare penale întocmite pentru tâlhărie calificată, fapte înregistrate cu autori necunoscuţi.

Infracţiunile au fost comise, în perioada 16 – 20 ianuarie 2015, asupra unor persoane în vârstă din Dumbrăveni şi Siminicea. Anchetatorii au reuşit să-i reţină pe Tiberiu Nechifor, de 19 ani, Marian Podaru, de 22 de ani şi Cristian Faraon, de 32 de ani, toţi din comuna Dumbrăveni, cei trei recunoscând că ei au fost cei care i-au bătut cu sălbăticie pe cei patru bătrâni şi le-au furat banii şi telefoanele. Totodată, procurorii au extins cercetările faţă de aceştia cu privire la mai multe furturi ce au fost comise în aceeaşi zonă în ultimele două luni de zile. Indivizii urmau să fie prezentaţi Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Un bătrân de 75 de ani, din Dumbrăveni, a fost bătut cu o tigaie, după care i-a fost furat din casă telefonul mobil, precum şi suma de 700 de lei. Teribila faptă a avut loc în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2015, în jurul orei 01.00, când tâlharii au intrat în casa lui Vladimir N. şi după ce i-au tras acestuia o haină pe cap, l-au lovit cu o tigaie, dar şi cu pumnii şi picioarele, reuşind în acest mod să afle unde îşi ţine bătrânul banii. Indivizii au luat 700 de lei, dar şi telefonul mobil al victimei, creându-i o pagubă de circa 1.000 de lei. Vladimir N. a ajuns abia a doua zi dimineaţă, în jurul orei 09.00, la poliţie şi a depus plângere împotriva celor care l-au tâlhărit.

SUCEAVA: Agresorii a 4 bătrâni, reținuți de poliție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCu doar câteva ore înainte, în jurul orei 19.30, Tiberiu Nechifor şi Marian Podaru, fiind îndrumaţi de Cristian Faraon, au tâlhărit un alt bătrân din Dumbrăveni, de la care au furat 5 lei şi telefonul mobil. Ambrozie G., de 78 de ani, le-a povestit poliţiştilor că a auzit gălăgie în curte, astfel că a ieşit din casă, însă becul din curte nu s-a aprins, deoarece a fost furat de tâlhari. Deodată, asupra sa s-au năpustit doi bărbaţi care l-au lovit cu pumnii şi picioarele, care au reuşit să-i fure şi 5 lei, dar şi telefonul mobil, prejudiciul fiind de 250 de lei. Ambrozie G. le-a explicat cu lacrimi în ochi poliţiştilor că cei 5 lei erau ultimii bani din pensie, aceşti bani fiind plănuiţi pentru pâine. O altă victimă a celor trei tâlhari este Stefania U., de 70 de ani, din Dumbrăveni, care a reclamat în seara zilei de 16 ianuarie 2015, în jurul orei 21.30, că a auzit cum cineva aruncă pietre pe casă. Când a ieşit în curte, doi indivizi cu cagule au lovit-o cu pumnii, ea a căzut jos, iar aceştia au continuat să o lovească. Doar intervenţia soţului bătrânei a făcut ca totul să nu genereze în ceva mult mai grav. Chiar şi acesta a trebuit să fugă din calea agresorilor pentru că au început să arunce cu pietre în direcţia sa. Indivizii au plecat din curte, însă nu cu mâna goală, luând cu ei un „suvenir”, un ciocan în valoare de circa 10 lei. Ultima tâlhărie comisă de cei trei agresori este şi cea mai gravă.

În seara zilei de 20 ianuarie 2015, la ora 22.30, Elisabeta A., de 82 de ani, din Siminicea, a ajuns plină de sânge la Postul de Poliţie din localitate şi a reclamat că în timp ce era acasă, a fost lovită cu pumnii şi picioarele de doi indivizi care aveau feţele acoperite cu cagule. Din primele verificări ale poliţiştilor a reieşit că bătrâna a mers la o vecină, unde a consumat băuturi alcoolice, iar în jurul orei 17.00, s-a întors acasă şi s-a culcat într-o bucătărie de vară. In jurul orei 22.00, Elisabeta A. a fost trezită de lătratul câinilor şi a ieşit afară. In acel moment doi bărbaţi s-au năpustit asupra sa şi au început să o lovească cu pumnii şi picioarele, chiar şi după ce bătrâna a căzut la pământ. Ulterior, agresorii au legat-o cu un batic la gură, au dus-o în bucătăria de vară, unde au ameninţat că o vor omorî dacă nu le dă banii. Cei doi au reuşit în acest mod să fure din casa Elisabetei A. suma de 50 de lei şi un telefon mobil. Femeia a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale, doctorii diagnosticând-o cu „TCF plagă contuză ochi stâng, contuzie hemitorace stâng, leziuni comise prin agresiune”.

Articolul precedentPROTEST al creditorilor în franci elveţieni
Articolul următorVIN NINSORILE!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.