0:00

Sub efectele codului roșu: A început deversarea la barajul Topoliceni cu 150 mc/s. Imagini de la fața locului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 1 iulie, începând cu ora 14.30 a început deversarea controlată pe Bistrița, a unui debit de 150 mc/s la barajul Topoliceni (Poiana Teiului). După codul roșu, sunt prognozate alte ploi consistente începând din această după-amiază și până mâine dimineață, 2 iulie, fiind în vigoare codul portocaliu emis de meteorologi.

Sub efectele codului roșu: A început deversarea la barajul Topoliceni cu 150 mc/s. Imagini de la fața locului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Între timp, în județul Neamț încă se intervine pentru îndepărtarea efectelor codului roșu. În Vânători Neamţ, două poduri rupte de viitură sunt monitorizate de SVSU Vânători, iar drumul principal de acces către mănăstirile Sihăstria și Secu este blocat. Se poate ajunge pe ruta ocolitoare, însă şi pe acolo accesul este dificil.

Pe DN15, între Petru Vodă şi Poiana Largului acostamentul s-a surpat la Bistricioara și se estimează că abia mâine se va putea relua traficul în zonă. Acționează angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Piatra-Neamț. Ruta ocolitoare este pe DJ 155F, pe la Izvoru Muntelui.

Pompierii voluntari de la Dulcesti monitorizează un torent în satul Trifești care ameninţă să inunde 8 gospodării, iar în satul Miron Costin sunt scurgeri de pe versanți.

În Piatra Neamţ, apa a pătruns în clădirea Centrului pentru Educaţie Incluzivă de pe strada 1 Decembrie 1918, iar pompierii muncesc cu motopompa să scoată apa din interior. Militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ scot apa din curtea şi clădirea unei firme din Dobreni.

După o noapte alba, pompierii militari continuă să acţioneze pentru evacuarea apei din curţi şi beciuri inundate în satele Căciulești, Girov, Boteşti şi Dăneşti (comuna Girov), Oșlobeni (comuna Bodești), Bodeștii de Jos, Valea Seacă (comuna Bălțătesti), Ruseni (Poiana Teiului) şi Dobreni.

Pompierii execută şi misiuni de recunoaștere în teren, pentru monitorizarea căilor de acces în localitățile inundate.

În Pipirig, pompierii voluntari lucrează la decolmatarea șanțurilor și podețelor din satul Stânca.

Angajaţii Delgaz acţionează pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe liniile electrice și pentru remedierea defecțiunilor.

Angela Croitoru

Articolul precedentHaine şi încălţăminte “de firmă“ confiscate de poliţişti
Articolul următorȘtire actualizată. Accident în fața Primăriei din Alexandru cel Bun. Foto