Sub autoritatea prefectului, polițiștii și jandarmii au verificat 99 de terase și restaurante, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste 120 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Protecției Consumatorului, au verificat, în ziua de 10 iulie, modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Acțiunea s-a desfășurat sub autoritatea prefectului și a continuat astăzi, 11 iulie, la târgul din Tupilați. Ieri, însă, au fost controlate 99 de restaurante, terase, și societăți comerciale, concluzia fiind că administratorii respectă măsurile pentru prevenirea raspândirii Covid 19, dar clienții mai puțin.

Sub autoritatea prefectului, polițiștii și jandarmii au verificat 99 de terase și restaurante, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu fost organizate 5 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun”, a precizat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 99 de societăți comerciale, nefiind identificate nereguli privind respectarea măsurilor de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus. În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor și participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 1 pentru fapte de natură economică și 1 conform Legii nr. 61/1991. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 2.950 de lei”.

Sub autoritatea prefectului, polițiștii și jandarmii au verificat 99 de terase și restaurante, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii rutieri au verificat 180 de mijloace de transport public și au dat o singură amendă. Astăzi după-amiază, între orele 14-22, vor avea loc verificări și controale în orașul Bicaz.

C.M.

Articolul precedentCoronavirus: 5 noi persoane pozitive în Neamț, creștere cu 27 de cazuri în Bacău
Articolul următorO femeie extrem de beată – prinsă de șoferul căruia i-a ”boțit” mașina