Ceva mai animat decât primul, al doilea tur de alegeri pentru desemnarea prin vot a membrilor Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Neamț a trezit interesul a doar câtorva medici din județ. Până astăzi, 3 octombrie, la amiază, în ultima zi destinată procesului electoral ce urmează a da girul celei mai importante componente a colegiului, au venit la urne doar 67 de medici. Asta, după două zile avute la dispoziție, iar urna se închide la ora 20:00. În primul tur au votat 61 de medici, iar cifrele arată mai mult decât evident dezinteresul celor care au lipsit.

Noua comisie de disciplină, ce oricum va fi aleasă acum, indiferent de câți medici se prezintă la vot, are mandat pentru șase ani. Cei șase membri care vor forma acest for vor fi desemnați dintre cei 11 candidați care s-au înscris. Fosta comisie a fost aleasă în urma votului dat de 207 dintre colegi, la fel după două tururi.

Comisia are atribuții de jurisdicție profesională în cazul în care vreunul din cei aproximativ 850 de medici din județ are abateri disciplinare și sunt făcute plângeri. În ultimii șase ani, vechea comisie a cercetat reclamațiile cuprinse în 40 de dosare, dintre care doar 10 cazuri au ajuns la Comisia superioară de disciplină, semn că părțile nu au fost mulțumite de rezoluția dată aici. (C.I.)

Articolul precedentIncendiu „intenționat” la un bloc de pe Aleea Tiparului
Articolul următorPistolul „valabil”, permisul expirat – dosar penal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.