0:00

Străzile din Piatra-Neamț, spălate cu clor; nu se știe încă ce implică starea de urgență, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând de mâine, 16 martie, străzile din Piatra-Neamț vor fi spălate cu soluție pe bază de clor, în timpul zilei. Noaptea, vor fi dezinfectate, prin pulverizare, zonele publice stradale și spațiile de joacă. Decizia, luată de primarul Dragoș Chitic, a fost luată în funcție de starea vremii. Dezinfectanții nu sunt eficienți la temperaturi sub 4 grade Celsius, iar azi noapte au fost temperaturi negative, astăzi maxima zilei va fi de 3 grade, la noapte este prognozată o temperatură de – 4 grade și abia de mâine la prânz se încălzește și se vor putea spăla străzile cu clor.

În privința instituirii stării de urgență, care presupune, prin altele, limitarea activităților colective și limitarea contactului dintre persoane, încă nu se știe exact cum se va proceda.

Așteptăm decretul pentru instituirea stării de urgență, acolo vor fi prevăzute detaliile”, a declarat primarul Dragoș Chitic. ”Legislația este bogată la acest capitol, dar nu toate prevederile din legislație se vor aplica în situația dată. Eu am un comandament la nivelul primăriei, deja am consultat legislația, dimineață la prima oră, în funcție de prevederile decretului, care sunt valabile pentru toată țara, vom decide măsurile care trebuie aplicate și cine le va aplica”.

Deocamdată, la Piatra-Neamț nu există niciun caz de infectare cu coronavirus, iar primarul face apel la calm și la respectarea unor reguli stricte. Primăria continuă dezinfectarea unităților de învățamânt, a Pietei Centrale, zilnic, și a tuturor spațiilor municipalitații în care se desfășoară activitati cu publicul.

C.M.Străzile din Piatra-Neamț, spălate cu clor; nu se știe încă ce implică starea de urgență, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

Articolul precedentVeste bună pentru Inspectoratul Școlar: soții Milea nu au coronavirus
Articolul următorComunicat de presă de la Instituția Prefectului