0:00

Schimbarea legislației în materie de circulație pe drumurile publice în Italia, cu autovehicole înmatriculate în România sau în alte state, a creat un adevărat haos la Serviciile Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.Î.V.).

„Stranierii” au luat cu asalt Serviciul Înmatriculări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn  Neamț, în fiecare zi, peste 80 de persoane se așează la coadă încă de la ora 4:00, pentru a prinde loc cât mai în față la ghișele unde se operează radierea autovehiculelor. Conducerea serviciului spune că situația va fi așa până cel puțin în luna februarie, chiar dacă s-a stabilit că programul de lucru al S.P.C.R.Î.V. Neamț va fi prelungit.

„Stranierii” au luat cu asalt Serviciul Înmatriculări, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Așa este încă de la începutul lunii decembrie, când legea italiană s-a schimbat, iar autovehicolele înmatriculate în alte state nu pot circula acolo decât 60 de zile. Nu avem un număr exact al mașinilor înmatriculate în Neamț, care sunt folosite în Italia. Ideea este că legea italiană nu permite ca un autovehicol să fie înmatriculat acolo fără a fi radiat de la noi. Sunt câte 70-80 de persoane pe zi care vin doar pentru radieri. Prin rotație, colegii mei fac câte o listă și se strigă numărul de pe listă. Toate ghișeele lucrează, doar că noi nu ne ocupăm doar de radieri. Mai sunt și permisele și numerele provizorii și examinările. Sunt zile când se adună și peste 1.000 de oameni. Programul ghișeelor noastre se va modifica, astfel încât să reușim să operăm toate cererile. De exemplu vineri, 28 decembrie noi vom lucra în regim normal, până la ora 16:00 chiar dacă vinerea este program scurt, până la ora 14:00. Situația este aceeași în toată țara, unii colegi din județele mai mari au chemat jandarmii, pentru a face ordine, însă la noi nu este cazul”, a explicat Lucian Rusu, șef S.P.C.R.Î.V. Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedentUn tânăr a intrat, în plin, cu mașina într-un indicator rutier
Articolul următorLa Piatra Neamț, de Revelion, cântă ”Bere Gratis”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Asta pentru ca statul roman nu s-a implicat cu nimic pentru a-și proteja cetățenii romani aflați la munca în străinătate și nu s-a dorit găsirea unei soluții care sa ofere măcar un termen de câteva zile ca ei sa poata scoate autovehiculele pe roti din Italia. Odată sechestrate nu ai alta varianta decât saa o înmatriculez la ei ca să îți mai vezi mașina înapoi.. Mașină,care de drept nu îți aparține și ești doar împuternicit sa o folosești.

Comentariile sunt închise.