0:00

Ștrandul Roman se deschide anul viitor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primarul Laurențiu Leoreanu spune că a luat o decizie și bazinele din Ștrandul Municipal nu vor funcționa în această vară, așa cum se anunțase la demararea investiției. Motivul acestei amânări este determinat de faptul că în zonă încă mai sunt multe lucruri de amenajat și s-ar crea un disconfort. Totuși, licitațiile pentru concesionarea terenurilor de sport și pentru unitatea de alimentație publică se vor ține în acest an.

“Am fost pe șantier și lucrările arată foarte bine. Stația și filtrele sunt într-o unitate construită sub formă de navă, după o gândire a specialiștilor din Primărie. Este foarte frumos ce s-a realizat. Din păcate, nu putem da drumul la bazine, iar în jur să fie ruine. La licitația pentru terenurile de sport nu a venit nimeni. Mă gândesc că ar fi o variantă să micșorăm prețul la concesiune. În alte țări se acordă gratuit terenul și utilitățile pentru o perioadă, pentru ca agentul economic să se poată dezvolta. Noi am avut experiența cu firma din Cluj care a realizat bazinele, dar i-am luat bani și pe concesiune, și pe utilități și a intrat în faliment. Cu câte taxe sunt acum, există un pericol. Vom vedea împreună cu cei de la Urbanism și Juridic dacă putem să-i scutim, măcar parțial, de unele impozite, mai ales că fac o investiție pe domeniul public”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În ceea ce privește restaurantul care ar urma să fie construit în zona de spațiu verde, edilul spune că nu e nicio grabă, fără acesta întreg ansamblul putând să funcționeze. Pentru terenurile de sport, primarul spune că așteaptă un parteneriat public-privat, pentru că bugetul local nu-și permite o nouă investiție. (C. MATEI)

Articolul precedent8.888 de arbori au fost plantați în Roman
Articolul următorConsilierii locali, instruiți cu tabletele