Știre actualizată. Scandal aplanat cu mascații în Humulești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare 26 octomrbie: Potrivit IPJ Neamţ, „Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, pe fondul unui conflict izbucnit spontan, patru persoane cu vârste cuprinse între 16 și 38 de ani, din Tărgu-Neamț, ar fi exercitat acte de violență asupra a trei persoane.

Totodată, cei patru, ar fi provocat distrugeri asupra unui imobil pe strada Tăbăcari, tulburând ordinea și liniștea publică și pătrunzând, fără drept, în curtea imobilului“, a precizat subinspector Ramona Ciofu.

Cei patru tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în primă fază, iar magistraţii Judecătoriei Târgu Neamţ au dispus, ieri, 25 octombrie, controlul judiciar pentru 60 de zile, la propunerea parchetului.

Știre inițială: Un scandal monstru, cu toate ingredientele cunoscute – înjurături, amenințări cu moartea, garduri rupte, geamuri sparte și bătăi, între mai multe familii de rromi, din zona Tăbăcari, cartierul Humulești, oraș Târgu Neamț a trezit întreaga comunitate astăzi dimineață, 24 octombrie.

Spiritele încinse nu s-au domolit decât după ce mai multe dube cu polițiști și mascați din forțele speciale de intervenție au ajuns la fața locului.

O parte dintre participanți au fost duși la audieri la sediul Poliției Târgu Neamț. Polițiștii au întocmit dosare penale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire și alte violențe și distrugere, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Târgu-Neamț.

O parte din forțele de ordine au rămas în teren, pentru restabilirea ordinii și liniștii publice și după ce starea conflictuală a fost aplanată.

Angela Croitoru

Articolul precedentGeorge Lazăr, prefect Neamț: „Adresabilitate crescută la centrele de vaccinare din județ”
Articolul următorVIDEO: Incendiu la un uscător cu 30 tone de semințe de floarea soarelui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.