0:00

Știre actualizată. Protest al profesorilor în fața Guvernului. Nemulțumirile țin de legea salarizării, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Liderul sindical, Gabriel Ploscă a declarat pentru mesagerulneamt.ro că protestul nu a avut efectul scontat, cel puțin deocamdată. Urmează să aibă loc discuții în perioada următoare, cu speranța că se vor găsi rezolvări la nemulțumirile cadrelor didactice.

Știre actualizată: O acțiune de protest a cadrelor didactice va avea loc astăzi, 25 mai, în jurul amiezii, în fața Palatului Victoria. Nemulțumirile profesorilor țin de „nerespectarea Legii Salarizării” în care erau prevăzute creșteri salariale pentru diferite categorii de angajați din sectorul public.

Din cauza salariilor foarte mici și a creșterii accentuate a prețurilor la produsele de consum de bază, a scăzut dramatic puterea de cumpărare în rândul salariaților din educație, fenomen manifestat cu precădere la personalul nedidactic”, au menționat reprezentanți FSLI citați de edupedu.ro.

Sindicaliștii acuză și faptul că nu a existat niciun dialog în acest an cu Guvernul pentru a se stabili calendarul de aplica a actului normativ, menționând că oricum „inflația a depășit cu mult legea”.

Știre actualizată. Protest al profesorilor în fața Guvernului. Nemulțumirile țin de legea salarizării, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemulțumirea noastră ține de tergiversarea întâlnirii cu primul ministru, convenită în luna ianuarie și care nu s-a mai concretizat, nici după adoptarea bugetului. Discuția viza salarizarea personalului nedidactic, în principal, fiindcă această categorie are salariile cele mai mici din sistem și oamenii se gândesc că dacă acum au 1.500 lei venituri, cât vor avea pensia?! Trebuiau negociate și majorările salariale prevăzute de legea 153/2017 conform calendarului. Suntem aproape de sfârșitul lunii mai și vedem că Guvernul evită să ne invite la dialog”, a declarat Gabriel Ploscă, liderul Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ Neamț pentru mesagerulneamt.ro.

Secretarul general al FSLI, Cornelia Popa-Stavri, citat de edupedu.ro declara „Banii ar trebui să fie majorați cu cota de inflație, ca să își păstreze valoarea de cumpărare. Ei nici o aplică. Dacă un profesor ar fi trebuit să aibă 5200 de lei în 2022, potrivit legii, iar acum are 3000. Guvernul s-a angajat ca în 2022 să majoreze salariul cu 4% din diferența de 1200 de lei. Dar acest lucru nu s-a întâmplat”.

O delegația cu 35 de membri de sindicat din Neamț a ajuns la protestul din București, potrivit secretarului general al SLLÎ Neamț.

ZCH

Articolul precedentDouă decese ciudate în Neamț
Articolul următorDIICOT caută aur în Neamţ şi alte 17 judeţe
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.