Actualizare: Cei doi erau angajați la o firmă de exploatare silvică din comuna Dobreni.

Din primele cercetări făcute la fața locului, accidentul s-ar fi produs în timp ce „un bărbat urca cu TAF-ul pe un drum forestier cu o pantă de circa 10%, moment în care a pierdut controlul utilajului care s-a deplasat necontrolat înapoi și l-a surprins pe un muncitor, legător de sarcină, care se deplasa în urma TAF-urlui. După aceasta, utilajul s-a răsturnat pe partea dreaptă și l-a accidentat pe șoferul utilajului. Conducătorul TAF-ului a murit pe loc iar, din informațiile noastre se pare că și celălalt muncitor a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra Neamț. Chiar și așa, cercetarea asupra cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul mortal de muncă va fi realizată de instituția noastră în termenul legal de 15 zile”, a declarat Ioan Popescu, șeful ITM Neamț.

Actualizare: Conform unor surse, bărbatul de 58 de ani transportat la spital ar fi intrat în stop cardiorespirator în ambulanța și ar fi fost declarat decesul.

Știre actualizare: În această dimineață, 25 noiembrie, un tractor în care se aflau doi bărbaţi s-a răsturnat pe un drum forestier în satul Cuiejdi, comuna Gârcina.

Echipaje de pompieri nemţeni cu o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere, un autoturism de serviciu cu o targă UT 2000 și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj cu medic de la SAJ au acţionat la locul accidentului.

Bărbatul de 47 de ani, prins sub TAF, a decedat până la sosirea forţelor de intervenţie. Celălalt bărbat, de 58 de ani, aflat în stare de semiconştienţă, în interiorul utilajului, a fost scos de pompieri, a primit primul ajutor şi a fost transportat de urgenţă la UPU Piatra Neamţ.

Accesul până la utilajul răsturnat a fost dificil, pompierii transportând pe o distanță de 500 m accesoriile pentru intervenție.

În acest caz se va defășura și o anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Angela Croitoru

Articolul precedentAcoperişul unei case abia renovate distrus de un incendiu
Articolul următorComunicat de presă. 25 Noiembrie „Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.