0:00

Actualizare: Scenariul exercițiului și modul în care acesta a fost desfășurat este prezentat în comunicatul ISU pe care îl puteți citi mai jos.

Știre actualizată. Exercițiu ISU la Roman. Explozie într-o stație PECO. O persoană blocată într-o mașină în flăcări, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Conform scenariului, în data de 26.01.2022, în jurul orei 19:00, prin apel la 112, dispeceratul ISU este înștiințat de un angajat al unei stații de distribuție carburanți (Petrom) despre producerea unei explozii urmată de un incendiu la un autoturism ce alimenta la una din pompele stației. Din informațiile oferite de apelant în interiorul autoturismului a fost surprinsă o persoană, existând posibilitatea propagării incendiului la pompele de carburanți învecinate și la sediul administrativ al stației.

Știre actualizată. Exercițiu ISU la Roman. Explozie într-o stație PECO. O persoană blocată într-o mașină în flăcări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIncendiul s-a produs ca urmare a nerespectării normelor cu privire la fumatul în locuri nepermise de către un client ce a dorit să efectueze alimentarea cu benzină într-un recipient din plastic, fapt ce a dus la aprinderea vaporilor de combustibil, explozia recipientului şi a autoturismului lângă care se afla.

Datorită suflului exploziei este afectată partea laterală a sediului administrativ.

La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Roman și SVSU Roman.

Știre actualizată. Exercițiu ISU la Roman. Explozie într-o stație PECO. O persoană blocată într-o mașină în flăcări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEchipaje din cadrul IPJ au asigurat fluidizarea traficului în zonă,  având în vedere că evenimentul s-a produs pe E 85. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în zona în care s-a produs incendiul.

Persoana care alimenta a suferit arsuri şi traumatisme ușoare la nivelul capului, fiind evacuată într-o zonă sigură de către un angajat al stației, până la sosirea forțelor de intervenție. Ulterior a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la CPU Roman.

Persoana surprinsă în autoturism a suferit arsuri și traumatisme, fiind în imposibilitatea de a se autoevacua.

Știre actualizată. Exercițiu ISU la Roman. Explozie într-o stație PECO. O persoană blocată într-o mașină în flăcări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce au localizat incendiul și s-a putut interveni, pompierii au scos din interiorul autoturismului a doua victimă. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la Spitalul „Sf Spiridon” din Iași.

Pe timpul desfășurării acțiunilor de   intervenție, comandantul acțiunii este informat despre faptul că un angajat al societății este de negăsit, probabil este surprins de elementele de construcție deplasate ale pavilionului administrativ. A fost chemată în sprijin echipa canină din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

Știre actualizată. Exercițiu ISU la Roman. Explozie într-o stație PECO. O persoană blocată într-o mașină în flăcări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEchipa de căutare – salvare împreună cu echipa canină au găsit victima surprinsă sub elementele de construcție. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la CPU Roman.

Forțele de intervenție au lichidat incendiul.

După finalizarea exercițiului, angajații stației de carburanți au fost instruiți cu privire la modul de utilizare a unui stingător. Astfel au fost desfășurate  activități practice de folosirea unui stingător pentru stingerea unui incendiu la tavă”.

Știre inițială:Acestea sunt principalele coordonate ale unui exercițiu al ISU Neamț ce va avea loc la Roman în această seară, 26 ianuarie, la stația Petrom de vizavi de magazinul Dedeman.

La ora 19,00, printr-un apel la 112, un angajat al unei Stații de distribuție carburanți Petrom din Roman anunță producerea unei explozii urmată de un incendiu la un autoturism ce alimenta la una din pompele stației. Apelantul cere disperat ajutorul afirmând că în interiorul autoturismului incendiat a fost surprinsă o persoană, existând pericol de propagare al flăcărilor la pompele de carburanți învecinate și la sediul administrativ al stației.

La simulare vor participa 2 autospeciale pentru stingere, 2 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor și Terapie Intensivă Mobilă, 1 autospecială pentru descarcerare și 2 autoturisme de serviciu cu 15 de cadre militare, reprezentanți ai IPJ Neamț, voluntarii SVSU Roman, iar S.C. PETROM MARKETING SRL pune la dispoziție Stație Distribuție Produse Petroliere Roman.

Angela Croitoru

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentFOTO. Trafic restricționat pe DN11
Articolul următorNumărul de clase care au trecut online a ajuns la 20 în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.