0:00

Statul are grijă de cetăţenii săi: 19 lei în plus la şomaj!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe astăzi, 1 martie, creşte Indicatorul Social de Referinţă (ISR), cel în baza căruia se calculează indemnizaţia de şomaj, prima de inserţie şi alte drepturi. Majorarea cu 5,1% nu se va simţi prea mult în buzunarul şomerilor, date fiind scumpirile deja operate şi cele ce se anunţă la alimente din această primăvară.

Indemnizaţia de şomaj va fi majorată simbolic cu 19 lei, ajungând la 394 de lei, iar prima de inserţie, acordată absolvenţilor instituţiilor de învăţământ şi absolvenţilor şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, va creşte cu 76 lei, de la 1.500 la 1.576 de lei.

De asemenea, subvenţia acordată angajatorilor de inserţie pentru încadrarea tinerilor cu risc de marginalizare socială cu care s-au încheiat contracte de solidaritate creşte de la maximum 2.000 de lei la cel mult 2.102 lei. Subvenţia acordată angajatorilor pentru stimularea încadrării elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţelor se măreşte de la 250 la 262 lei.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă precizează că această majorare se aplică de la 1 martie şi pentru persoanele ale căror drepturi au fost stabilite anterior acestei date.

Angela Croitoru

Articolul precedentŞedinţă extraordinară a consilierilor locali la Piatra Neamţ
Articolul următorAPIA dă startul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2022
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.