Nu mai puțin de 32 de categorii de documente generice, din sistemul birocratic piramidal din învățământ, sunt supuse dezbaterii publice pe platforma debirocratizare.edu.ro. Sute de foi din zeci de comisii, unele permanente, altele temporare, din zeci de rapoarte, analize, evidențe, procese verbale și statistici se adună, cu o frecvență amețitoare, într-o școală.

monica anisieProfesorii, secretarii, directorii din școli, de la toate nivelurile, dar și societatea civilă sunt invitați să răspundă chestionarului din platformă începând din 30 noiembrie și până pe 13 decembrie. Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării, cea care a avut această inițiativă anunță că, ulterior dezbaterii publice, se va întocmi un raport pe baza tuturor propunerilor făcute de eliminare a hârtiilor care covârșesc activitatea cadrelor didactice. Pot fi făcute propuneri de eliminare, simplificare, digitalizare, simplificare și digitalizare, uniformizare și standardizare, simplificare, uniformizare, standardizare și digitalizare.

hartii

Grupul operativ constituit pentru „tăiat hârtii” ar urma să aplice din semestrul II măsurile ce pot fi. „Vă invit să tăiem împreună hârtiile, adică să eliminăm cu obiectivitate și cu responsabilitate din activitatea noastră tot ceea ce ne abate atenția de la elevi sau ne ocupă timpul pe care ar trebui să îl alocăm lor. Măsurile care nu necesită modificări legislative vor fi operate imediat, iar pentru celelalte vom face demersurile necesare. Ne dorim ca anul școlar următor 2020-2021 să înceapă altfel!”, declară ministrul. Pe site vor putea fi urmărite informațiile privind propunerile făcute, iar cei care au de făcut propuneri trebuie să se înscrie în platformă. (C.I.)

Articolul precedentMașină răsturnată, trei oameni răniți
Articolul următorUn garaj și o mașină s-au făcut scrum, la Hangu