Clubul Sportiv „Speranţa” Răuceşti derulează, în perioada iunie-noiembrie 2018, proiectul „Speranţa, cheia spre performanţă”, realizat cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Neamț, prin care își propune să asigure jucătorilor condiţiile pentru continuarea activităţii sportive, în Liga a IV-a, și de ce nu, promovarea în eșalonul 3.

Start pentru noul sezon la Răuceşti: proiectul „Speranţa, cheia spre performanţă”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiValoarea totală a proiectului este de 76.718 lei, din care 68.279 lei este contribuția de la Consiliul Judeţean Neamț.

Start pentru noul sezon la Răuceşti: proiectul „Speranţa, cheia spre performanţă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Sus, de la stânga la dreapta: Bogdan STRATON, Marian ALEXII, Ciprian BRIGHIU, Marius CHELARU, Alexandru BĂLĂNESCU; Jos, de la stânga la dreapta: Ştefan TUDORACHE, Cristian BORCILĂ, Claudiu CIOCOIU, Manuel PETRESCU, Bogdan BOTEZATU, Radu MIRON

„Proiectul este unul de interes judeţean, cu impact pozitiv asupra unui număr mare de sportivi, de toate categoriile de vârstă şi din toate clasele sociale, membri ai comunităţii locale şi nu numai. Cu ajutorul fondurilor obținute de la Consiliul Județean, gradul de pregătire a sportivilor va crește, prin participarea la cât mai multe competiții de nivel superior. Se va crea un climat favorabil pentru jucători, care se vor dezvolta mai mult într-un regim competitiv ridicat. Proiectul «Speranţa, cheia spre performanţă» va favoriza participarea echipei din Răucești la Campionatul Județean de fotbal, Liga a IV-a, ediția 2018- 2019 și la Cupa României, dar și atragerea tinerilor care doresc să facă sport de performanță, asigurându-se astfel continuitate în formarea profesională a sportivilor”, precizează oficialii CS Speranţa Răuceşti, într-un comunicat de presă.

Start pentru noul sezon la Răuceşti: proiectul „Speranţa, cheia spre performanţă”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrin acest proiect se vor achiziționa echipamente pentru 24 de sportivi: echipamente de joc, veste de departajare, treninguri, ghete de fotbal. De asemenea, se va dota clubul cu mingi, conuri mari de antrenament, fanioane. În bugetul proiectului mai sunt cuprinse cheltuieli privind masa și transportul jucătorilor la competițiile de nivel județean. Se vor organiza activități de pregătire sportivă, care constau în antrenamente, cantonamente și jocuri de pregătire, având drept scop obținerea nivelului de pregătire maxim pentru fiecare jucător, condiționat de specificul activității competiționale și care asigură demonstrarea rezultatelor sportive planificate în cadrul concursurilor importante.

Start pentru noul sezon la Răuceşti: proiectul „Speranţa, cheia spre performanţă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Sus, de la stânga la dreapta: Marius CUCOŞ, Alexandru BĂLĂNESCU, Marius CHELARU, Radu MIRON, Marian ALEXII, George LEONTE; Jos, de la stânga la dreapta: Claudiu CIOCOIU, Ionut AFLOAREI, Mario ŞCHIOPU, Manuel PETRESCU, Tudor CHIRIAC

„Indiferent de vârstă sau de sportul practicat, cantonamentele joacă un rol foarte important. Cu atât mai mult în fotbal, unde spiritul de echipă poate face diferența între victorie și înfrângere. Sportivii petrec mai mult timp împreună și împart nu numai antrenamentele, ci și activitățile recreative. Cantonamentele îi ajută foarte mult și pe antrenori, nu doar pe sportivi. Ei au posibilitatea să-și descopere jucătorii sub toate aspectele. Având mai mult timp la dispoziție decât la antrenamente, antrenorii au șansa să observe și să testeze abilitățile fiecărui sportiv în diferite situații”, a declarat Constantin Chiriac, presedintele CS Speranţa Răuceşti.

Start pentru noul sezon la Răuceşti: proiectul „Speranţa, cheia spre performanţă”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru o promovare mai bună a echipei precum și a proiectului, se vor achiziționa servicii care constau în filmări, fotografii, astfel încât și cei care nu pot însoți echipa să urmărească desfășurarea competițiilor sportive. De asemenea, se vor realiza bannere și afise pentru cunoașterea proiectului pe care se va inscripționa sintagma „Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamț”.

„Deși în campionatul 2017-2018, pentru prima data în istoria clubului, echipa Speranța nu a reușit să intre în play-off, sperăm la o revenire în sezonul următor, și de ce nu, să repetăm performanța din iunie 2015, când am reușit promovarea în Liga a III-a. Speranța încă mai speră… la încă un zbor! Știți că e o vorbă…  Atunci când lumea spune «Renunță», speranța îți șoptește: «Mai încearcă o dată!». Cu ajutorul acestui proiect finanțat de CJ Neamț, cu susținerea suporterilor și cu sprijinul financiar din partea primăriei, jucătorii echipei Speranța Răucești cu siguranță vor da tot ce e mai bun pe teren în meciurile următoare, astfel încât să pună din nou comuna pe care o reprezintă pe harta fotbalului de performanță”, a precizat Ana Săvescu, coordonatorul proiectului. (ZCH NEWS; FOTO: Speranţa Răuceşti)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI Voinţa Ion Creangă vrea victoria în faţa unui adversar dificil
Articolul următorCupa „Pietricica” la karting – concurs național găzduit la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.