0:00

Start la Evaluarea Națională pentru clasa a II-a, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEvaluarea Națională 2024 pentru clasa a II-a a început astăzi, 13 mai cu proba de Limbă și comunicare – scris (Limba română).

Elevii vor avea la dispoziție 30 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV și EN VI).

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test”, menționează un comunicat al Ministerului Educației citat de edupedu.ro.

Evaluarea Națională la clasa a II-a va continua marți, 14 mai cu proba de Limbă și comunicare – citit (Limba română) și joi 16 mai se va defășura proba la matematică și științe ale naturii.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Z.C.

Articolul precedentBursa generală a locurilor de muncă organizată în Neamț
Articolul următorO nouă ediție de titluri de stat TEZAUR a început – dobânzi de până la 6,85%
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.