Minivacanța din aceste zile va fi folosită constructiv de ofițerii care au de gând să se bată pentru o funcție importantă în cadrul Poliției Județene Neamț. Cu atât mai mult cu cât, la concursul pentru șefia Poliției Bicaz a fost eșec pe linie. Din 8 candidați nu s-au prezentat la interviu decât 3 și niciunul n-a obținut notă peste 7, așa că examenul se va ține din nou, poate cu mai mult noroc.

POLIŢIA BICAZ

În schimb s-a încheiat perioada de înscriere pentru șefia Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Și aici se anunță luptă strânsă, 8 polițiști dorindu-și funcția. Pentru că unul dintre membrii comisiei este chemat la convocare peste o săptămână, pe 8 iunie, când era programat examenul, interviul a fost amânat pentru ziua de 14 iunie.

POLIŢIA NEAMŢ

O altă funcție de interes este șefia Serviciului  de Investigare a Criminalității Economice. Interviul va avea loc în ziua de 22 iunie, iar candidații trebuie să aibă cel puțin 7 ani vechime în MAI și 3 ani în specialitatea structurii, dar pot participa și dacă au lucrat până acum la combaterea criminalității organizate, poliția transporturi, cercetare penală sau în structurile anticorupție (DNA, DGA). (C.M.)