Actualizare: Testul pentru Covid este negativ, Draga Olteanu Matei neavând nici simptomele infectării.

În această seară, medicul urgentist dr. Diana Cimpoeșu a declarat că „testul Covid-19 al pacientei de la Neamț este negativ”, fără a mai face alte precizări privind starea actriței.

****Știre inițială****

Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași a declarat în această dimineață, 14 noiembrie, că în acest moment Draga Olteanu Matei este stabilizată, dar a fost sedată pentru a i se asigura tratament și suport vital. Este în ATI, ventilată mecanic, pentru că urmează să i se facă o endoscopie. Îndrăgita artistă a ajuns aseară la Spitalul Clinic „Sfântul Spiridon” cu o hemoragie digestivă și în urma investigațiilor în UPU Iași s-a stabilit că hemoragia a fost provocată de tratamentul cu anticoagulante pe care-l primea pentru afecțiunea cardiovasculară de care suferă.

Dr. Diana Cimpoeșu a mai precizat că aseară Draga Olteanu Matei a ajuns conștientă și a vorbit cu echipa medicală: „Pacienta a fost adusă la UPU „Sfântul Spiridon” cu hemoragie digestivă, cel mai probabil de la tratamentul anticoagulant pentru o boală cardiovasculară, mai are afecțiuni endocrine care necesită tratament. În acest moment, este în ATI la Clinica de gastroenterologie și hepatologie Iași. Este tratată, s-a făcut transfuzie de sânge, era în șoc hemoragic, este investigată, sedată, stabilizată acum și se fac eforturi pentru stabilizarea ei. Aseară a comunicat cu echipa medicală, a dat toate datele pentru istoricul ei medical. Pentru endoscopie a fost sedată, este tratamentul care se aplică tuturor pacienților. S-a luat un test Covid, așa cum se face fiecărui pacient, astăzi va veni rezultatul, dar nu erau simptome care să ne ducă cu gândul la Covid, păstrăm precauțiile până la venirea rezultatului sperăm negativ. Ceea ce contează este terapia de urgență, cu transfuzie de sânge, acum este sedată, pe ventilație invazivă, tratament care necesită sedare și anestezie generală. În șoc hemoragic, trebuia stabilizată hemodinamic. Important este ca pacientul să aibă oxigen, sânge, pentru asta este sedată general”.

Pentru că mai are și alte afecțiuni, evoluția actriței este în continuare monitorizată, următoarele ore și zile fiind extrem de importante: „La noi a ajuns din UPU Piatra Neamț cu ambulanța. A stat câteva ore pentru stabilirea situației și obținerea transferului. Perioada critică, având în vedere că este vârstnică, are afecțiuni  cardiovasculare, endocrine, continuă să fie orele și zilele următoare, sunt importante. În fiecare minut și oră este monitorizată. Nu s-a pus problema intervenției chirurgicale, deocamdată doar investigația endoscopică se face, în cursul zilei de astăzi”, a adăugat dr. Diana Cimpoeșu, care a mai precizat că și aparținătorii s-au interesat de starea Dragăi Olteanu Matei.

Artista locuiește de mai mulți ani lângă Piatra-Neamț, la pensiunea unei prietene, unde s-a retras după ce soțul ei s-a stins din viață.

C.I.

Articolul precedentBărbat cu arsuri la cap, incendiu provocat de un reșou
Articolul următor52 de persoane nou confirmate cu Covid în Neamț, din 9.460 cazuri noi. Sunt 1.172 de pacienți în ATI