O stâncă dislocată de ploile de la începutul lunii iulie, care stătea într-un echilibru fragil și risca să se prăbușească exact pe carosabil, pe DJ 155F, în Izvorul Muntelui, a fost detonată de pirotehniști.

”Luni, 08.08.2016, începând cu ora 7, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ a executat o misiune de distrugere a unui bloc de piatră desprins de pe un versant din localitatea Izvorul Muntelui, care se putea să cadă pe DJ 155 F”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

”Echipa pirotehnică a fost sprijinită de echipajul de pompieri de la Punctul de lucru Bicaz, venit cu o autospecială de stins incendii, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Bicaz, Poliţia Bicaz şi Poliţia Locală a oraşului. Pentru distrugerea blocului de piatră a fost nevoie de cinci explozii. Pentru ca acţiunea să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, înainte de fiecare explozie, persoanele care locuiesc în patru dintre gospodăriile apropiate au fost evacuate, iar drumul public a fost închis. Misiunea s-a încheiat în jurul orei 20, pericolul fiind înlăturat, fără a se produce pierderi sau pagube”. (C.M.)

Articolul precedentTURISTICE Legătura dintre Bucovina şi Maramureş, ca pe Lună!
Articolul următorCulturale de la Primăria Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.