0:00

Ștafeta veteranilor – eveniment dedicat Zilei Armatei Române, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La sediul Batalionului 634 Infanterie ,,Mareșal Jozef Pilsudski” Piatra-Neamț, în fața Monumentului Eroilor Regimentului 15 Infanterie ,,Războieni” și Regimentului 38 Mecanizat ,,Neagoe Basarab” a avut loc predarea-primirea ,,Ștafetei Veteranilor” între voluntarii Invictus din Bacău și cei din garnizoana Piatra-Neamț. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 16 octombrie și voluntarii nemțeni au alergat pe traseul Piatra Neamț – Târgu Neamț – Botoșani duminică, 17 octombrie. Prima oprire au făcut-o la Monumentul Eroilor din Războiul de Independență din comuna Crăcăoani.

Ștafeta veteranilor – eveniment dedicat Zilei Armatei Române, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Au poposit apoi la Monumentul Eroilor Vânătorilor de Munte din Vârful Culmii Pleșului și Monumentul Tuturor Eroilor din Fălticeni. Militarii voluntari nemțeni au predat preda ștafeta Garnizoanei Botoșani, care au continuat pe traseul spre Suceava.

Evenimentul Ștafeta veteranilor este dedicat Zilei Armatei Române, sărbătorită în data de 25 Octombrie și presupune purtarea unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee – Albastru, Galben și Roșu. Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare și pe bicicletă, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație.

Traseele însumează peste 3.800 de km, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima localitate eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Anul acesta, Ștafeta Veteranilor se desfășoară pe trei trasee:

  1. Traseul Albastru – start 01.10.2021 de la Mărășești;
  2. Traseul Galben – start 11.10.2021 de la Târgu Mureș;
  3. Traseul Roșu – start 12.10.2021 de la Chișinău;

Ștafeta veteranilor – eveniment dedicat Zilei Armatei Române, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Angela Croitoru

Articolul precedentMisiune de căutare în râul Bistrița, la Borlești
Articolul următorAccident pe E 85. Un autoturism a intrat într-un cap de pod