pietricica turism

Concursurile de turism montan din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ştafeta Munților” din 2017 vor debuta, în luna mai, în Masivul Ceahlău, se precizează într-un comunicat de presă. Competiţia se va încheia în luna septembrie, existând 7 etape. Prima dintre acestea, organizată de Asociatia de Turism Montan “Hai pe Munte!” Iași, va avea loc, în perioada 26-28 mai, în Masivul Ceahlău.

2014

“La eveniment poate veni orice persoană, indiferent dacă dorește să participe la activități sau pur și simplu, să petreacă un week-end în natură. Tabăra de corturi va fi amplasată în camping «Leon», la intrarea în stațiunea Durău, dar se poate opta și pentru cazare la diferite pensiuni din zona. Activitățile se vor desfăşura într-un parc naţional, iar participanții vor respecta regulile Parcului Naţional Ceahlău, ce vor fi aduse la cunoştinţă la şedinţa tehnică. Este interzis a se face focul. Va exista o singură vatră mare de foc”, precizează organizatorii.

2014

Competiţia va dura 3 zile. Prima zi va fi dedicată primirii participanților și înscrierii acestora în concurs pe categorii de vârsta și în funcție de pregătirea fizică. A doua zi este programată o drumeție “pe cărari mai umblate sau mai puțin cunoscute din Masivul Ceahlău”: Cascada Duruitoarea, Piatra Lăcrămată, Cabana Dochia, Vârful Toaca (1.904 metri), Stânca Panaghia, Cabana Fântânele.

2015

Evenimentul este susținut de: Parcul Național Ceahlău, Salvamont Neamţ, Decathlon, Maia Outdoor, Big Panda, Societatea Agricolă “Astra-Cramele Hermeziu”, Quartz Lounge, Union Cars (concesionar Peugeot, Citroen și Suzuki), Agenția de Turism AlfaTravel, Shatter Iași, “Munții Noștri”, Cabana Dochia, Cabana Fântânele, Camping “Leon”, Marketing România. Regulamentul concursului și mai multe informații despre eveniment – AICI. (ZCH NEWS; FOTO: Ştafeta Munţilor)