0:00

Spune NU drogurilor! – acțiune informativ preventivă a poliției nemțene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVineri, 17 iunie, în Strandul Tineretului din Piatra Neamț, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului de Siguranță Școlară din IPJ Neamț împreună reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat o activitate de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de droguri sau substanțe cu efect psihoactiv.

Spune NU drogurilor! – acțiune informativ preventivă a poliției nemțene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii au împărțit pliante și broșuri informative și au discutat cu tinerii și adolescenții despre efectele negative pe care consumul de droguri le are asupra organismului, dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, cu accent pe riscul implicării în calitate de victime sau chiar de autori, în diferite fapte ilegale. Potrivit informațiilor furnizate de agentul Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț: „Cu această ocazie au fost informați și despre faptul că pot obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialitate, pentru a renunța la consumul de alcool, tutun sau droguri ilegale, dacă apelează la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog. Angajații teraselor au primit informații despre legislația din domeniul lor de activitate și despre importanța semnalării faptelor antisociale la care sunt martori sau de care iau cunoștință”.

Recomandările poliţiştilor pentru tineri:

Spune NU drogurilor! – acțiune informativ preventivă a poliției nemțene, ZCH NEWS - sursa ta de informații– Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;

– Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

– Fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi dacă îţi pare că au caracter imoral sau ilicit;

Spune NU drogurilor! – acțiune informativ preventivă a poliției nemțene, ZCH NEWS - sursa ta de informații– Caută alternative sănătoase de petrecere a timpului tău liber care să îţi şi ofere satisfacţii (muzica, sportul, o nouă relaţie, drumeţiile sau acţiunile de voluntariat).

– Este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţie; drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în plus.

Angela Croitoru

Articolul precedentCentrele Războieni și Păstrăveni premiate la Festivalul de teatru „D’ale lui Caragiale“ Ploiești
Articolul următorÎncep pregătirile pentru Zilele Orașului Piatra Neamț. Circulație închisă în centru pentru o săptămână
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.