Codecamp România şi Rubik Hub organizează, pe 27 mai, la Piatra Neamţ, unul dintre cele mai importante evenimente naţionale dedicate specialiştilor din domeniul informaticii. Manifestarea cuprinde seminarii, workshop-uri şi expoziţii din domeniul roboticii „pentru toţi iubitorii de IT”, după cum afirmă organizatorii pe portalul dedicat evenimentului.

Vor susţine prelegeri: Adrian Iftene (decan Facultatea de Informatică Iaşi), Adrian Sârbu, Adrian Vaman, Alex Păduraru, Alexandru Creangă, Andrei Verdeş, Dan Nicola, Alexander Stoica-Marcu, Gabriel Enea, Ilinca Nicolae (manager, Clinica Pediatrică Anastasia), Ionuţ Ştefănescu, Răzvan Mihai, Cosmin Simion, Sorin Damian, Stelian Bogza, Vlad Iliescu, Eugen Cocalea, Florin Cardasim.

Manifestarea este programată în Ştrandul municipal Piatra Neamţ, cu începere de la ora 9:00. Manifestări similare vor avea loc, în luna iunie, la Bacău şi Suceava. Detalii şi agenda manifestării – AICI (este necesară cunoaşterea limbii engleze).

Manifestarea Codecamp a fost înfiinţată la Iaşi, în 2008, ca o idee îndrăzneaţă de a pune România pe harta marilor centre de tehnologie din lume. „Marele vis atunci era să reunim profesioniştii IT într-o serie de evenimente, care să favorizeze interacţiunea şi să descătuşeze marea lor forţă creatoare, în ideea de a contrui o comunitate puternică de IT. Începuturile au fost «timide», prima întâlnire fiind organizată sub forma unei serii de discuţii intensive şi aplicate, cu laptopul în faţă, cu un grup de 30 de persoane timp de 3 zile. (….) Iată-ne în 2017, după 10 ani, mai mulţi, mai înţelepţi şi mai plini de energie ca niciodată şi cu un plan şi mai măreţ, care vizează dezvoltarea la nivel naţional, în cele mai importante centre IT din ţară, dar şi regional, în oraşele mai mici, dar cu un potenţial fantastic de dezvoltare”, a declarat Florin Cardasim. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPercheziții în zona Târgu Neamț, într-un dosar de evaziune
Articolul următorAnamaria Marinca, invitata TT pentru piesa „Un stejar”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.