tg Spitalul 1Speranțele de acreditare a Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu-Neamț cresc de la o zi la alta. Primarul Daniel Harpa este convins că instituția de sănătate publică pe care o are în subordine va obține în luna septembrie acreditarea pentru spital de gradul III. Dar, până atunci, lucrările de modernizare sunt în linie dreaptă, pentru că pe 31 august o comisie de acreditare va sosi la Târgu-Neamț.

„Pe 31 august vor începe demersurile pentru acreditare. Dar, până atunci am început deja lucrările de reabilitare la Secția Contagioase, tot ce înseamnă interior, reabilitare băi, saloane pacienți, cabinete medicale, săli de mese și continuăm cu reabilitarea exterioară a pavilionului central. În funcție de resursele financiare vor mai avea loc și alte lucrări. Fără discuție, vom obține acreditarea. Doamna manager Antohi, împreună cu echipa a fost și la spitalul din Roman pentru a vedea cum a decurs vizita comisiei de acreditare de acolo. Sperăm ca în luna septembrie să avem spitalul acreditat. Pe mine mă interesează să acredităm spitalul, să-l modernizez și să-l aduc la parametri normali”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

De menționat este faptul că o taxă de acreditare ajunge între 100.000 lei și 150.000 lei, bani care sunt plătiți către Comisia de acreditare din bugetul spitalului. (C.T. STURZU)

Articolul precedentTÂRGU-NEAMŢ: 140 de ani de la sfințirea catedralei „Adormirea Maicii Domnului”
Articolul următorPelerini coborâţi pe targă din masivul Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.