0:00

În premieră națională, în cadrul  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași va funcționa Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică. Acesta va avea 5 paturi și va fi destinat copiilor cu patologie din spectrul autist.

Spitalul “Sf. Maria” Iași -primul din țară cu un compartiment destinat copiilor cu autism, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În ultimul timp, medicii spitalului s-au confruntat cu solicitări din partea părinților ai căror copii au fost diagnosticați cu această patologie. De altfel, pentru înființarea acestui compartiment, care are în structură, printre altele, un logoped și un psiholog, au fost purtate discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate spectrul autism. Pentru prima dată în cei peste 50 de ani de funcționare, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Iași, pacienții pot beneficia de îngrijire medicală în toate specialitățile. Astfel, ca noutate, în spital va funcționa, pe lângă cele existente, și câte un compartiment pentru boli infecțioase (cu 15 paturi), genetică (3 paturi). Pentru monitorizare post-transplant hepatic a fost înființat un Compartiment de Chirurgie hepatobiliopancreatică. Noul Compartiment Chirurgical de Oftalmologie, cu 5 paturi, va deveni funcțional începând cu data de 1 noiembrie, ceea ce reprezintă un pas important pentru unitatea pediatrică ieșeană având în vedere numărul mare de pacienți care se adresează spitalului. Medicii sunt pregătiți să preia și să intervină în cazul tumorilor oculare, patologiilor oculare ale nou-născutului și prematurului, precum și în cazul diverselor malformații oculare”, se precizează într-un comunicat de presă al unității medicale ieșene.

Spitalul “Sf. Maria” Iași -primul din țară cu un compartiment destinat copiilor cu autism, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn evidențele DGASPC Neamț  figurează peste 540 de copii cu autism, doar câteva zeci dintre aceștia din Roman și comunele limitrofe beneficiază de serviciile unei echipe mobile de specialiști.

Angela Croitoru

Articolul precedentCod galben de vânt în Neamț, Bacău și Suceava
Articolul următorVIDEO. FOTO. Incendiu devastator în Viișoara
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.