0:00

Gripa și alerta la noul coronavirus au dus la interzicerea accesului în două secții ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Vizitatorii nu mai sunt primiți în ATI și în secția nou-născuți, cu o singură excepție: „Este un ordin de ministru din 16 ianuarie 2020 care stabilește că unul din părinți să poată însoți, la cerere, copilul internat în oricare din structurile de terapie intensivă ale secțiilor de spital”, a precizat dr. Doina Apetraoaia, șefa Compartimentului de prevenire a infecțiilor nosocomiale. Spitalul Județean: Vizite interzise în două secții și acces restrâns în celelalte, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Decizia a fost luată din data de 28 ianuarie ca măsură de protecție a bolnavilor internați, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Neamț. Programul de vizite în toate celelalte secții ale spitalului a fost restricționat la trei ore zilnic, în intervalul 14-17, doar în week-end vizitele fiind premise de la ora 12 la ora 17. Accesul în saloane este permis doar dacă civilii poartă mască la gură și halat de unică folosință, asigurate de spital. Măsura luată de spital vrea să limiteze răspândirea gripei și în contextul alertei la noul coronavirus.

Până acum nu a fost nici o suspiciune la coronavirus în județul Neamț. Numărul bolnavilor de gripă a ajuns la 15, săptămâna trecută, dintre care 13 pacienți diagnosticați la spitalul județean și ceilalți la spitalul din Roman. În acest sezon gripal, au fost raportate 35 de persoane bolnave de gripă, mult mai puține decât în ultimii cinci ani. Cât despre noul coronavirus, autoritățile județene dau asigurări că sunt pregătite pentru situația că ar apărea un caz suspect, protocolul decis de Ministerul Sănătății stabilind că pacientul trebuie trimis imediat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. (C.I.)

Articolul precedentUn nou meci de Cupă Davis la Piatra Neamţ
Articolul următorIncendiu de amploare la marginea pădurii