0:00

Noul computer tomograf este așteptat să ajungă în această noapte, 22 spre 23 noiembrie, în curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Spitalul Județean: Noul sterilizator instalat, urmează computerul tomograf, ZCH NEWS - sursa ta de informații Aparatul de ultimă generație intră în dotarea exclusiv a UPU și va fi destinat pentru investigațiile pacienților care vin în urgență, spune dr. Gabriela Bercea, directorul medical. Celălalt computer tomograf al spitalului va asigura investigațiile pacienților internați. Spațiul în care va fi amplasat noul CT este în amenajare, la parterul pavilionului nou, lângă UPU. Aparatul, în valoare de circa un milion de lei, este achiziționat din fonduri de la Ministerul Sănătății, care asigură 90% și Consiliul Județean Neamț, care acoperă restul de 10%.

Între timp, astăzi, 22 noiembrie a fost instalat noul sterilizator cu plasmă, în valoare de circa 350.000 lei.

„Este o investiție pe care o așteptăm de mai bine de 10 ani. Acest echipament este mult mai eficient, sterilizează la temperatura de 50 de grade orice fel de material și toxicitatea este inexistentă”, declară Nicolina Știrbu, directorul de îngrijiri al spitalului. Zilele acestea au mai ajuns la spital injectomatele pentru secția Chirurgie. Dotările fac parte din lista de investiții finanțată de MS și CJ Neamț. (C.I.)

Articolul precedentL3S1 Progamul penultimei etape a turului * Clasament
Articolul următorSterilizator cu plasmă și computer tomograf de ultimă generație, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț